- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija nema nameru ni da ratuje protiv NATO-a ni da napada Evropu

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Rusija nema nameru da ratuje protiv NATO-a, to je glupost, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru sa ruskim pilotima na aviobazi u Toržoku.
„SAD su 2022. godine potrošile na vojsku 811 milijardi dolara, a Ruska Federacija – 72 milijarde... Zar ćemo se u ovakom odnosu (vojnih budžeta) boriti protiv NATO-om? To je obična glupost”, rekao je Putin.
Isto tako, on je nazvao glupošću priče da će Moskva da napadne Evropu.
"Ono što pričaju o tome da ćemo posle Ukrajine napasti Evropu je potpuna besmislica, zastrašivanje svog stanovništva isključivo da bi izvlačili novac od njih, od svojih ljudi. Posebno, u svetlu činjenice da se ekonomija smanjuje, a životni standard pada. Očigledno je, svi to prepoznaju“, rekao je Putin.
Prema njegovim rečima, američki sateliti se „plaše velike, jake Rusije“, iako to rade uzalud.
„Nemamo agresivne namere prema ovim državama“, naglasio je ruski predsednik.
Kako je istakao, priče da će Rusija da napadne Poljsku, baltičke zemlje i Češku su gluposti, koje imaju za cilj da se prevari stanovništvo tih država i izvuče dodatni novac od njih.
Govoreći o isporukama Ukrajini aviona F-16, on je istakao da to neće izmeniti situaciju na bojnom polju.
"Lovci F-16, ako ih isporuče Kijevu, biće uništeni kao što je slučaj sa drugim avionima i tenkovima", objasnio je on.
Ako se F-16 budu koristili protiv Oružanih snaga Rusije sa aerodroma u trećim zemljama, onda će ti aerodromi postati legitimna meta Ruske Federacije, zaključio je on.

Nismo mi išli kod njih, oni su došli kod nas

Nije se Rusija pomerala prema granicama država NATO, već su se one približile, Rusija samo štiti svoj narod, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.
"Došli su nam na granicu. Jesmo li se, možda, pomerali prema njihovim granicama, tih zemljama koje su bile deo bloka NATO? Nikoga nismo dirali - oni su se pomerali prema nama. Jesmo li, možda, prešli okean, do granice Sjedinjenih Država? Ne, oni se nama približavaju, skroz su nam prišli. A šta mi radimo? Mi samo štitimo naš narod na našim istorijskim teritorijama“, objasnio je Putin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala