- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Republika Srbija uručila prvi pasoš za izbeglice

© Foto : MUP Srbije Pasoš za izbeglice
Pasoš za izbeglice - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova, u skladu sa Konvencijom o izbeglicama, uručilo je danas prvi pasoš državljaninu Kazahstana koji ima status izbeglice u Republici Srbiji, saopštio je MUP.
Una Radović iz Kancelarije za azil, Uprave granične policije istakla je da je ovo značajan i veliki korak za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republiku Srbiju, koja ovim činom, u skladu sa Konvencijom, potvrđuje opredeljenost garantovanju i pristupu osnovnim ljudskim pravima licima koja imaju odobren azil u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju MUP-a.
„Ministarstvo unutrašnjih poslova od 1. februara ove godine počelo je sa izdavanjem putnih isprava za izbeglice i odmah po prijemu prvog zahteva, koji je predat prošle sedmice, državljaninu Kazahstana, koji je podneo ovaj zahtev, uručujemo pasoš“, precizirala je Radovićeva.
Objasnila je da je izdavanje ovog dokumenta predviđeno Pravilnikom o izgledu i sadržini obrasca putne isprave za izbeglice, koji je donet novembra prošle godine i da se ova vrsta isprave izdaje licima koja su dobila azil, odnosno, jedan od oblika zaštite u našoj zemlji.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala