- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Policija identifikovala trinaestogodišnjaka koji je slao preteće poruke školama u Srbiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolicija
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Policija je identifikovala trinaestogodišnjaka koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji, saopštio je MUP.
Kako se navodi, dečak je 25. marta putem elektronske pošte slao poruke preteće sadržine, u kojima je širio paniku upozoravajući na navodni teroristički napad i eksplozivne naprave podmetnute u školama, čime je izazvao paniku kod većeg broja dece i građana u Srbiji.
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi trinaestogodišnjak pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji.
S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta prijava u skladu sa zakonom, napominje se u saopštenju.
Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, kao i policijskim službenicima PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije i Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala