- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski trio vozi Klio! /video/

© Foto : Privatna arhiva Nikola Miljković
Nikola Miljković  - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Nikola Miljković, srpski vozač, ponovo će nastupiti u takmičenju Klio kup Evropa, a pored njega debitovaće Nikola Tošić i Milan Popović.
Beogradski Tempo rejsing, na čelu sa poznatim srpskim automobilistom Nikolom Miljkovićem, u novu sezonu ulazi jači za još dva takmičara.
Ekipi su se priključili Nikola Tošić, koji je rešio da završi međunarodnu karijeru u kartingu i posveti se automobilskim trkama, kao i Milan Popović, momak koji je godinama unazad velika podrška i važan deo Tempo rejsinga, a sada je rešio da se i sam oproba kao takmičar u auto-sportu.
„Spremni ulazimo u novu sezonu i imamo velika očekivanja s obzirom na sada već pozamašno iskustvo i sav zanat koji sam ispekao u prethodne dve godine. Voziću redizajnirani automobil, koji je dobio sasvim nov izgled. Kao promoteri Renoa, učesnici Klio kupa od fabrike dobijaju nove komponente, tako da smo zamenili branik i farove. I to nije sve, jer smo odlučili da uradimo ribrending čitavog automobila, tako da trkački Klio sada izgleda kao potpuno nov“, objašnjava Miljković.
Uoči polaska na prvu trku u Francusku, naš as je proteklog vikenda imao testiranja na stazi NAVAK u kišnim uslovima. Osim pozitivnih utisaka, Nikola nije propustio da istakne koliko mu znači podrška od sponzora.
„Želim da se zahvalim Auto-moto savezu Srbije i Agenciji za bezbednost saobraćaja na pomoći u pripremi za novu sezonu, kao i Centru NAVAK koji mi je za testiranje ustupio stazu. U Francusku krećemo sa dva kamiona i tri automobila, puni entuzijazma i odlučni da pružimo maksimum kako bismo ostvarili ciljeve“, ističe Miljković.
Našu ekipu prva trka očekuje u Francuskoj, na stazi Nogaro, gde Miljković do sada nije nastupao, ali se, kaže, dobro pripremio na simulatoru. Prvi zvanični treninzi u novoj sezoni biće održani u petak, u subotu slede najpre kvalifikacije, a zatim i trka. S obzirom na to da je u nedelju u Francuskoj praznik, druga trka je pomerena na ponedeljak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala