- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

MUP obustavio pretragu za devojčicom u okolini Bora - nastavlja se intenzivan operativan rad

© Skrinšot/Pronađime Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“
Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“ - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu.
Pretraga je obustavljena s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, saopšteno je iz MUP-a.
© Preuzeto sa sajta "PronađiDanka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“
Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“ - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“
Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Hrvatska gorska služba spasavanja ponudila Srbiji pomoć

Hrvatska gorska služba spasavanja (HGSS) ponudila je pomoć kolegama iz Srbije u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je u utorak nestala u okolini Bora, rekao je danas Marko Rakovac iz te službe.
"Jutros smo stupili u kontakt s kolegama iz Srbije i ponudili im pomoć, stavili na raspolaganje svoje resurse. Rekli su da za sada oni nisu potrebni, ali i dalje smo u stanju pripravnosti i s njima smo u kontaktu", rekao je Rakovac za Novu TV.
On je naveo da mala deca do tri godine u prvih 48 pa i 72 sata imaju "veliku verovatnoću preživljavanja", prensi Indeks.
"U 80 odsto slučajeva budu nepovređeni. Najveći problem je to što se preplaše i zbog toga se ne odazivaju, a tu najviše pomažu psi tragači", kaže Rakovac.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala