- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ministarstvo inostranih poslova Italije ponovo apelovalo na svoje građane da ne putuju u Rusiju

© Foto : PixabayZastava Italije
Zastava Italije - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Italije i vicepremijer Antonio Tajani ponovo je apelovao na svoje građane da ne putuju u Moskvu.
„Oko milion Italijana otputovaće u inostranstvo tokom uskršnjih praznika, a mi smo uvek govorili da je bolje odložiti posete Moskvi, naročito, ukoliko je neko već u ruskoj prestonici, treba da izbegava mesta velikog okupljanja ljudi. Saopštavamo to od 08. marta“, rekao je italijanski ministar za TV „Rai 2“.
Prethodno, italijanski resor je 08. marta na svom portalu za turiste i putnike objavio da, „uzimajući u obzir međunarodni kontekst i rastuće poteškoće vazdušnog i automobilskog saobraćaja sa Rusijom, preporučuje da se odlože svi odlasci u Rusiju i proceni da li je poseta toj zemlji apsolutno neophodna“.
Podsećamo, u petak 22. marta Kirbi je rekao da američke vlasti nisu unapred znale za pripremu terorističkog napada u Moskvi, te da upozorenje, koje je ambasada SAD izdala dve sedmice pre napada, nije imalo veze s tim.

Napad na „Krokus siti hol“

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 139 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvorica terorista.
Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava zaključuje se da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala