- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Teroristi iz Moskve jurili prema ukrajinskoj granici brzinom većom od 140 na sat

© Sledstvennый komitet RF / Uđi u bazu fotografijaHapšenje lica umešanih u teroristički napad na "Krokus siti hol"
Hapšenje lica umešanih u teroristički napad na Krokus siti hol  - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Nakon terorističkog napada koji su izvršili u Moskvi, militanti su se vozili prema Ukrajini brzinom većom od 140 km/h, pokazuju podaci sa saobraćajnih kamera.
Beli „reno“ snimila je saobraćajna kamera na auto-putu M-3 „Ukrajina“, oko 70 kilometara od Moskve, u blizini sela Baškino u Moskovskoj oblasti. Federalni auto-put M-3 vodi od Moskve preko Kaluge i Brjanska do državne granice sa Ukrajinom.
Brzina automobila terorista u 21.08 po moskovskom vremenu 22. marta iznosila je 141 km/h, dok ograničenje brzine za putničke automobile na ovom putu iznosi 90 km/h.

Napad na „Krokus siti hol“

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 139 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista.
Četvrorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Basmanski sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala