- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin poručio Glavnom tužilaštvu: Učinite sve potrebno da teroristi dobiju pravičnu kaznu

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će Generalno tužilaštvo učiniti sve da odgovorni za teroristički napad na „Krokus siti hol“ u Moskvi budu kažnjeni.
„Nadam se da će tužioci, u okviru svojih ovlašćenja, uključujući i prilikom podizanja državnih optužbi i tokom sudskog procesa, učiniti sve što je potrebno da kriminalci dobiju pravičnu kaznu. Kako to zahteva ruski zakon“, rekao je Putin govoreći na kolegijumu Glavnog tužilaštva.
On je dodao da istražitelji pažljivo utvrđuju detalje terorističkog napada počinjenog u „Krokus siti holu“, utvrđuju uloge terorista i stepen njihove krivice.
„Zločinci koji su direktno počinili ovo masovno ubistvo su, kao što znate, uhapšeni. Istražitelji pažljivo utvrđuju okolnosti ovog varvarskog zločina, razjašnjavaju njegove detalje, utvrđuju ulogu i stepen krivice svakog učesnika, proučavaju zaključke kriminologa i eksperata“, objasnio je šef države.
On je dodao da Federalna služba bezbednosti i druge specijalne službe rade uz koordinaciju Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma.

Napad na „Krokus siti hol“

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 139 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista.
Četvrorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Basmanski sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala