- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

"Naravno, Ukrajina!" Savet bezbednosti Rusije objavio ko stoji iza terorističkog napada u "Krokusu"

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaDan žalosti povodom terorističkog napada u Moskvi
Dan žalosti povodom terorističkog napada u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Ukrajina stoji iza terorističkog napada na dvoranu "Krokus" u Podmoskovlju, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
Na pitanje da li iza napada stoji Ukrajina ili DAEŠ, teroristička organizacija zabranjena u Rusiji, on je odgovorio:
"Naravno, Ukrajina."

Napad na „Krokus Siti Hol“

Podsetimo, ruski državni organi uhapsili su 11 lica povezanih sa terorističkim napadom na posetioce koncerta muzičke grupe „Piknik“ u „Krokus Siti Holu“.
Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Basmanski sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala