- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko otkriva kako su izgledala prva 24 sata posle napada u "Krokusu" i šta je radio Putin

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaOdavanje počasti žrtvama terorističkog napada u Moskvi.
Odavanje počasti žrtvama terorističkog napada u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je posle terorističkog napada u Podmoskovlju postojao dogovor sa Rusijom da beloruska strana blokira svoju granicu u pravcu u kojem bi teroristi mogli da se kreću, a Moskva svoju.
Kako je rekao za agenciju Belta, šefovi ruskog FSB i beloruskog KGB su stupili u kontakt, odmah počeli da deluju .
„Odmah su počeli da deluju, izvestili su nas. I od tog momenta ono što je bilo do nas, najvišeg nivoa, predsednika Rusije i predsednika Belorusije, razmatrano je više puta“, naveo je on.
Čim su dobili informaciju da se teroristi kreću ka Brjansku dogovorili su se da svako blokira putanju njihovog kretanja sa svoje strane.
„Čuli smo se više puta. Pitao sam ga: Da li još nešto treba? Ne. On mene pita: Pomoći ćeš nam da blokiramo put? Pomoći ću. Sve činimo. Tako teče dijalog“,otkriva Lukašenko.
On je dodao da će Putinu preneti podatke koji se tiču verovatnih pokrovitelja zločinaca koji su izvršili teroristički napad.
„Izneću svoje sumnje. Oni su znali da ne smeju u Belorusiju. Jer je odmah, u prvim trenucima, čim je u niz oblasti u Rusiji uveden viši nivo bezbednosti tako urađeno i kod nas. Zato su krenuli ka ukrajinsko-ruskoj granici“, objasnio je on.

O Putinovom „dugom ćutanju“

Lukašenko je ispričao da 24 sata posle napada ni Putin ni on nisu spavali.
„Putina su begunci – njihovi i naši - počeli da prekorevaju: Eto šta se dogodilo, a on ćuti, ne obraća se itd. Pa 24 sata nismo spavali. Šta oni o tome znaju?Neprestano smo sarađivali. Kada je trebalo nešto da se kaže, on je izašao i rekao“, istakao je Lukašenko.
Podsetimo, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u dvorani "Krokus" porastao do 139.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala