- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Niko više nema sumnja da je Zapad izazvao sukob u Ukrajini

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Konflikt u Ukrajini je isprovocirao Zapad, u to više niko nema nimalo sumnje, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
On je informisao ministra spoljnih poslova Namibije Pejavalija Mušelengu, s kojim se sastao u Moskvi, o situaciji u Ukrajini, toku specijalne vojne operacije i rešavanje ukrajinskog sukoba.
Lavrov je govorio i o terorističkom napadu u dvorani „Krokus“, ističući da Rusiji nije potrebna pomoć Zapada koji pokazuje dvostruke standarde.
„S jedne strane, siguran sam da ćemo uspeti da izađemo na kraj sa tom istragom, a a s druge, nije nama potrebna pomoć koja bi očigledno bila manifestacija dvostrukih standarda i bila usmerena na to da se gura povoljna za Zapad teorija o tome da iza napada stoji DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) a da Ukrajina s tim nema nikakve veze. Još jednom kažem: Sami ćemo to rešiti“, rekao je Lavrov.
On je ocenio i da je neočekivana spremnost Interpola da pomogne u istrazi u vezi sa napadom.
„Dan posle napada kada se na Zapadu čulo da je odgovoran DAEŠ a ne Ukrajina, odjednom, neočekivano, rukovodstvo Interpola je saopštilo da je spremno da pomogne istragu“, rekao je Lavrov i podsetio da sličnih inicijativa nije bilo ranije u nekim slučajevima koji su takođe zahtevali pažnju međunarodne zajednice, kao npr. „Severni tok“.
Podsetimo, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala