- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rajaković progovorio u „slučaju kockar“ koji potresa NBA – pokrenuta istraga

© AP Photo / Darren AbateDarko Rajaković
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
NBA liga pokrenula je istragu protiv košarkaša Toronto Reptorsa Džonteja Portera zbog optužbi da je umešan u ilegalno klađenje. Portparol NBA potvrdio je da je slučaj postoji, a da je brat Jokićevog saigrača Majkla Portera Džuniora, u centru nesvakidašnjeg skandala.
Trener Toronta Darko Rajaković oglasio se posle poraza od Bruklina 96:88 gde iz privatnih razloga nije bilo Džonteja Portera, poručivši da se nikada nije susreo sa takvom situacijom.
"ESPN" je objavio da se ispituje Porterov učinak u „spornim“ mečevima od 26. januara, odnosno 20. marta, kada je Džontej Porter u oba navrata na parketu proveo jako kratak vremenski period.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
SPORT
Srbija će tek „ubirati plodove“ Nikolinog rada u Americi
Naime, na utakmici protiv Los Anđeles Klipersa 26. januara, veliki broj ljudi kladio se na minus poene Portera, a granice su iznosile 5,5 poena, 4,5 skokova i 1,5 asistencija. Interesantno, u ponudi se našao i broj trojki koje će ubaciti košarkaš Toronta, koji je bio 0,5.
Porter je u tom meču proveo na parketu samo četiri minuta, pre nego što je izašao zbog, navodne povrede oka. Toronto se kasnije oglasio i poručio da je došlo do pogoršanja sa povredom oka, koju je zadobio četiri dana ranije u duelu sa Memfisom.
Džontej protiv Klipersa nije postigao koš, nije ni pokušao da pogodi trojku, pa su sve opklade bile dobitne, a kladionica „Draft Kings Sportsbuk“ se oglasila dana kasnije, poručivši da je klađenje na Porterove minus poene, skokove i na trojku, bio najveći dobitak za kladioce od svih opklada na košarkaše iz NBA lige te večeri.
Gotovo preslikan scenario odigrao se 20. marta u režiji identičnog čoveka-košarkaša. Porter je igrao samo tri minuta pre nego što je izašao s parketa zbog bolesti i nije se vratio.
Granica na njegove poene bila je 7,5, na skokove 5,5, a on se ponovo nije upisao u strelce. Ovoga puta imao je samo jedan pokušaj da postigne koš!? To je bio povod da se ponovo oglasi „Drafk Kings Sportsbuk“, konstatacijom da je ponovo najveći dobitak te večeri na NBA igrače, bio minus na brata Majkla Potera Džuniora, Jokićevog saigrača.
Džontej Porter propustio je meč sa Vašintonom minule subote iz privatnih razloga, a nije ga bilo u protokolu ni za utakmicu sa Bruklin Netsima, posle koje se oglasio njegov trener Darko Rajaković, nakon što je NBA liga pokrenula istragu.
„Nikada ne sumnjam u povrede. Nikada ne sumnjam u poštenje mojih košarkaša. Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji“, kratko je izjavio srpski stručnjak koji vodi Reptorse i dodao:
„Ne znam reakciju ekipe, nismo razgovarali o tome. Samo znam da niko ne želi da se takva situacija dogodi, nikome. Jednostavno moramo da se nosimo sa time“.
Istraga je otvorena i vrlo brzo će biti novih informacija o „slučaju kockara“ iz Toronta. NBA liga zahteva od igrača da prisustvuju bar jednom sastanku posvećenom borbi protiv klađenja koji ogranizuje liga ili klub. Prema pravilima NBA lige, strogo je zabranjeno klađenje na utakmice. Svaki košarkaš ili zaposleni u klubu, biće kažnjen novčano ili suspenzijom od strane NBA lige, ukoliko se dokaže da je stavljao novac ili neke druge vrednosti na ishode mečeva.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
SPORT
Bogdanović režirao preokret sezone – Jokić uništio Memfis /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala