- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dado Topić za Sputnjik o odlasku Princeze: Bili smo izvan planeta, dolazim da je ispratim

© Foto : Skrinšot/Jutjub/Aleksandra Sladjana MilosevicDado Topić i Slađana Milošević
Dado Topić i Slađana Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Bila je neverovatna. Umetnica, neverovatna žena, neverovatna osoba. Borila se za svoje ideale, za svoje stavove. Meni je bila iskrena prijateljica. Dobar prijatelj svih ovih godina. Faliće mi njena prisutnost. Doći ću u Beograd da ispratim Slađu. Želim da budem s njom do kraja.
Ovo za Sputnjik posle vesti da nas je napustila Slađana Milošević kaže njen prijatelj i saradnik, jugoslovenski i hrvatski muzičar Dado Topić.
Posle vesti o smrti dive, muzičke ikone novog talasa osamdesetih godina prošlog veka nismo odmah došli do Topića. Nije mogao da govori. Trebalo mu je vreme da shvati da je Slađa zaista otišla:
„Ne znam šta sam prvo pomislo kada su mi javili, teško je pretvoriti u reči tu misao, jer bila mi je iskren, dobar prijatelj. Nisam naviknut na ovakve trenutke, na ovakve vesti, malo sam to loše primio. Iskreno mi je žao što je bila bolesna, što je tako brzo preminula“.

Život negde izvan planeta

Posle informacije da nas je napustila žena koja je bila ispred svog vremena gotovo svi mediji u regionu ispratili su je uz pesmu „Princeza“, čuveni duet sa Dadom Topićem iz 1984. godine.
Verovatno najizvođenija pesma komponovana za "Eurosong" na našim prostorima nije pobedila na domaćem takmičenju u Skoplju, ali je ostala duboko urezana u sećanje pripadnika starije i srednje generacije.
Pesma koja se i danas „vrti“ na radiju nije budila emocije samo publici, Topić kaže da su je Slađana i on doživeli jednako emotivno. To je i jedan od razloga zašto duet iz snova nije radio ponovo.
„Količina emocija vezanih za taj naš uspeh bila je toliko velika, da šta god osmislili i pripremili za neke buduće projekte, jednostavno ne bi uspeli postići toliko odobravanje, takav veliki uspeh. Živeli smo u senci pesme „Negde izvan planeta“ svih ovih godina. Ljudi će je pamtiti kao nešto što je bilo jako lepo tada, što im se sviđa i dan danas. Jednostavno, nismo ni bili svesni koliko smo to dobro uradili i koliko je bila važna ta pesma. Nama lično, ali i ljudima koji su je zavoleli“, kaže Topić.

Slađanina borba za prava žena

Dodaje da je odnos, ljubav Slađane Milošević prema svetu oko sebe, a posebno ljudima, teško opisati.
„Svi koji su je poznavali i bili joj iskreni prijatelji znali su koliko je ona čvrsta osoba, koliko je draga žena i koliko je bila prisutna u životima svih nas koji smo imali potrebu da se s njom družimo, da sa njom radimo. Bila je neverovatna u borbi za svoje stavove i ideale. Napisala je i predivnu knjigu o pravima žena, globalno. Imala je potrebu da obradi tu problematiku. Teško je bilo, ne biti joj prijatelj kad ste znali sve njene osobine. Bila je osoba vredna prijateljstva“.
Upitan da li planira da dođe u Beograd na ispraćaj Slađane Milošević, Topić kaže:
„Svakako. To je moja dužnost, moj dug prema Slađi. Jednostavno, želim da budem s njom do kraja“.
Slađana Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
KULTURA
Preminula Slađana Milošević
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala