Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bocan-Harčenko: Zapad blokirao održavanje sednice SB o NATO agresiji na SRJ – jer se plaši istine

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzložba fotografija “Zašto?” iz foto-dokumentacije ruske novinske agencije i srpskog dnevnog lista ,,Večernje Novosti“ koja svedoči o agresiji NATO na SR Jugoslaviju
Izložba fotografija “Zašto?” iz foto-dokumentacije ruske novinske agencije i srpskog dnevnog lista ,,Večernje Novosti“ koja svedoči o agresiji NATO na SR Jugoslaviju - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je da su zapadne zemlje blokirale održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom 25 godina od početka NATO agresije na SRJ jer se, kako je naveo, plaše istine.
"Zapad je histerično blokirao održavanje sednice SB UN povodom 25 godina od početka NATO agresije na Jugoslaviju. To sve govori samo za sebe, objašnjava više od desetina izlaganja. Kako li se samo plaše istine", naveo je Bocan-Harčenko na društvenoj mreži Iks.
Zemlje članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) nisu sinoć izglasale da se na dnevni red sednice, koja je završena u Njujorku, stavi inicijativa Rusije da se raspravlja o 25. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine.
Za održavanje sednice glasale su Rusija, Kina i Alžir, nije bilo glasova protiv, ali je bilo uzdržano 12 članica SB UN - Francuska, Velika Britanija, SAD, Ekvador, Gvajana, Japan, Malta, Mozambik, Južna Koreja, Siera Leona, Slovenija i Švajcarska.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala