- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Visoka delegacija Izraela otkazala put u SAD: Razočarao ih izostanak veta u UN

© Sputnik / Lola Đorđević Izraelske zastave
 Izraelske zastave  - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu otkazao je planirani put visoke delegacije u Vašington, nakon što su se SAD uzdržale od stavljanja veta na rezoluciju Saveta bezbednosti UN koju su podržale Rusija i Kina, a koja poziva na prekid vatre bez uslovljavanja oslobađanja talaca.
U saopštenju iz kabineta izraelskog premijera kaže se da SAD ovom odlukom šteti ratnim naporima i pokušajima da se oslobode taoci i ističe se da je ovo "jasno povlačenje od doslednog stava SAD u Savetu bezbednosti od početka rata" čime se "Hamasu daje nada da će im međunarodni pritisak omogućiti da dobiju prekid vatre bez oslobađanja talaca", objavio je Tajms of Izrael.

Bela kuća razočarana otkazivanjem posete visoke izraelske delegacije

Bela kuća je saopštila da je veoma razočarana odlukom izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da otkaže planiranu posetu visoke izraelske delegacije Vašingtonu, nakon što su se SAD suzdržale od glasanja za rezoluciju UN kojom se zahteva hitan prekid vatre u Pojasu Gaze.
"To je razočaravajuće. Veoma smo razočarani što (izraelska delegacija) neće doći u Vašington na razgovore o održivim alternativama za njihov ulazak u Rafu", izjavio je na konferenciji za novinare portparol Bele kuće Džon Kirbi, prenosi Rojters.
On je rekao da će se na odvojenom sastanku visoki američki zvaničnici, ipak, sastati sa izraelskim ministrom odbrane Joavom Galantom, koji trenutno boravi u Vašingtonu, da bi razgovarali o značajnim pitanjima, kao što su oslobađanje talaca, humanitarna pomoć i zaštita civila u Rafi, na jugu Pojasa Gaze.
Kirbi je naglasio da se američka politika nije promenila, uprkos odluci SAD da se uzdrže od glasanja u Savetu bezbednosti UN.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala