- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Ruski vojnik ispaljuje raketu iz prenosivog raketnog sistema kornet u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija

UŽIVO Poljska: Rusija testira mogućnosti naše PVO; Eksplozije u Odesi i Dnjepropetrovsku

Pratite nas
Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 761. Ruske snage su prethodnog dana izvele napad na energetske objekte i pogone za montažu i testiranje bespilotnih čamaca u Ukrajini. Takođe je zauzela povoljnije položaje na donjeckom i avdejevskom pravcu. Na belgorodskom pravcu nastavljeno je uništavanje ukrajinskih diverzantskih grupa.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
20:53 25.03.2024
Ukrajinski dronovi kamikaze napali su automobil u blizini sela Dorogošč u Grajvoronskom okrugu Belgorodske oblasti, saopštio je šef regiona Vjačeslav Gladkov.
Vozač je povređen.
20:22 25.03.2024
Eksplozija u Dnjepropetrovsku.
17:32 25.03.2024
Snažne eksplozije odjeknule u Odesu, javljaju mediji.
17:24 25.03.2024
Ministar unutrašnjih poslova Poljske Marčin Kervinjski izjavio je da je Rusija poslednjih meseci navodno „testirala sposobnosti protivvazdušne odbrane“ te republike.
„Već nekoliko meseci posmatram (pokušaje) Rusije da opipa puls poljske protivvazdušne odbrane“, rekao je šef poljskog Ministarstva unutrašnjih poslova televiziji TVP Info.
Poljske oružane snage su tri puta podizale avione poslednjih dana u vezi sa navodnim aktivnostima ruske dalekometne avijacije koju su primetile.
16:07 25.03.2024
Tokom jutrošnjeg raketnog napada na aerodrom Žuljani kod Kijeva uništena su dva sistema PVO Patriot, saopštio je ratni dopisnik Rusije 24 Andrej Rudenko.
14:18 25.03.2024
Ruski sistemi PVO uništili su dve ukrajinske rakete sistema S-200 iznad Rostovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
12:41 25.03.2024
Ukrajinska vojska je u protekla 24 sata napadala teritoriju Belgorodske oblasti najmanje 10 puta uz pomoć dronova, šest osoba je ranjeno, rekao saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.
12:03 25.03.2024
Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije:
Ukrajinske snage su na južnodonjeckom pravcu izgubile do 110 vojnika;
Ruske snage poboljšale su položaje na prednjem delu avdejevskog pravca i odbile 10 kontranapada ukrajinskih jurišnih snaga. Tokom proteklog dana ukrajinske snage izgubile su oko 120 vojnika. Takođe je uništeno šest ukrajinskih tenkova, dva oklopna vozila i dva automobila, dok je tokom protivbaterijske borbe uništeno samohodno artiljerijsko oruđe „akacija“, haubica D-20, protivtenkovski top „rapira“ i radarski sistem AN/TPKu-48.
Tokom proteklog dana ruska PVO uništila je 103 drona i oborila 31 raketu „hajmars“, „vampir“ i „uragan“;
Na donjeckom pravcu ukrajinske snage izgubile su do 175 vojnika. Takođe su uništene dve ukrajinske radarske stanice, tenk, dva oklopna vozila, od kojih jedan „bredli“ i tri automobila. Tokom protivbaterijske borbe uništena su dva artiljerijska oruđa „krab“, top „rapira“;
Na hersonskom pravcu ruske snage uništile su tri ukrajinske brigade. Poginulo je i ranjeno do 40 ukrajinskih vojnika i uništeno devet kamioneta;
Ruske snage odbile su napad jurišne grupe ukrajinskih snaga na kupjanskom pravcu. Ubijeno je i ranjeno do 20 vojnika, a uništeno samohodno oruđe „gvozdika“.
10:04 25.03.2024
U Pečerskom okrugu Kijeva je nakon raketnog napada oštećena kuća, saopštila je kijevska gradska vojna administracija.
08:41 25.03.2024
Ukrajinska vojska je promenila taktiku na hersonskom pravcu, fokusirajući se na granatiranje civilne infrastrukture, izjavio je za Sputnjik gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo.
„Sada se neprijatelj fokusira na granatiranje civilne infrastrukture. Oni koriste artiljeriju, uključujući kasetnu municiju i minobacače, ali dobacuju samo do obale“, rekao je Saldo.
Prema njegovim rečima, ukrajinske snage posebno terorišu stanovništvo dronovima.
„Bespilotne letelice kruže iznad puteva za Aljoški i Kahovku i napadaju civilna vozila. Ukrajinski teroristi šalju bespilotne letelice na bolnice, druge javne zgrade, stajališta gradskog prevoza i kuće. Ovo je nameran pokušaj terorisanja i zastrašivanja stanovništva“, naglasio je Saldo.
08:01 25.03.2024
Ruska vojska napreduje kod Časovog Jara u DNR, što ukazuje na mogućnost da u dogledno vreme počne obnova Artjomovska, izjavio je šef regiona Denis Pušilin.
Pušilin je primetio da sve ovo vreme u Artjomovsku nije bilo moguće započeti radove na obnovi, među kojima je i deminiranje i čišćenje ruševina zbog neprekidnog ukrajinskog granatiranja.
07:36 25.03.2024
Posada vučne haubice „msta B“ 1. armijskog korpusa grupe snaga „Jug“ uništila je sklonište Oružanih snaga Ukrajine na avdejevskom pravcu.
07:34 25.03.2024
Pripadnici inžinjerije i demineri jedinica Zapadne grupe Oružanih snaga Rusije danonoćno otklanjaju posledice granatiranja Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Kako se navodi u saopštenju, područje raščišćava nekoliko mobilnih grupa.
07:32 25.03.2024
Ruski PVO sistemi presreli su tokom noći 11 ukrajinskih dronova avionskog tipa iznad Rostovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala