Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rusi neće zaboraviti šta je Zapad uradio Srbiji: Simbol srpskog otpora NATO agresiji na Ruskom domu

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava sa znakom mete na krovu Ruskog doma u Beogradu
Zastava sa znakom mete na krovu Ruskog doma u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Zastava sa znakom mete (target) koja je obeležila dane otpora srpskog naroda NATO agresiji tokom bombardovanja na SR Jugoslaviju 1999. godine, postavljena je na krov Ruskog doma u Beogradu kao znak solidarnosti ruskog sa srpskim narodom uz poruku da Rusi nikada neće zaboraviti šta je zapadni svet učinio Srbiji pre 25 godina.
Zastava će na krovu Ruskog doma stajati 78 dana koliko je i bombardovanje na SRJ trajalo.
„Ruski dom je uvek bio uz srpski narod. Prošle godine smo obeležili 90 godina Ruskog doma i Evgenije Baranov, moj dobar prijatelj i direktor Ruskog doma, rekao je tada veoma važne stvari. A to je da je Ruski kulturni centar, Ruski dom, u svim vremenima srpske istorije, u svim teškim vremenima, kao i tokom ratnih godina, uvek bio uz Beograd i njegove stanovnike, uz srpski narod. Zato je za nas, danas, podizanje ove zastave sa poznatim simbolom - metom, važan znak naše solidarnosti sa Srbijom i toga da ruski narod, takođe, nikada neće zaboraviti šta je zapadni svet, NATO, učinio Srbiji pre 25 godina“, izjavio je Evgenije Primakov, direktor "Rossotrudničestva", dela ruskog Ministarstva inostranih poslova koja se bavi kulturnim projektima.
Vazdušni napadi NATO-a na SRJ, izvršeni bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, trajali su od 24. marta do 10. juna 1999. godine.
U NATO bombardovanju poginulo je više od 2.500 ljudi, uključujući 87 dece, a pričinjena je šteta od sto milijardi dolara.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala