- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Amerika lomi ruke svim zemljama koje pokušavaju da nastave saradnju sa Rusijom

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države lome ruke svim zemljama koje pokušavaju da nastave saradnju sa Rusijom, Moskva ima razumevanja prema onim državama koje teško podnose američki pritisak, izjavio je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov u intervjuu za sajt AiF.
"Omiljene poluge Sjedinjenih Država su ekonomski i vojni štap. Znate kako Amerikanci lome ruke svim zemljama koje pokušavaju da nastave da razvijaju trgovinsko-ekonomsku saradnju sa nama. Oni naročito ne zaziru da koriste izraze, pretnje ili ucene. Neke zemlje prilično čvrsto brane svoju nezavisnost, dok se druge teže odupiru - mi to razumemo“, rekao je Peskov.
Po njegovim rečima, proces dedolarizacije u svetskoj ekonomiji već je počeo sa prestankom američkog liderstva, ali se neće uskoro završiti.
Peskov je napomenuo da Vašington „ima probleme u mnogim oblastima, skoro u svim”.
"Oni ne mogu da drže po kontrolom regionalne sukobe, ne kontrolišu globalnu ekonomiju. Ne kontrolišu dolar - njihovu koku koja nosi zlatna jaja", objasnio je sekretar za štampu ruskog predsednika.
"Proces prelaska na nacionalne valute dobija na zamahu, a to će potkopati moć Sjedinjenih Država“, dodao je on.
"Ovo je pitanje dugoročnih perspektiva, ali trend je već vidljiv", istakao je Peskov i podsetio: "Sećamo se koliko je trebalo Rimskom carstvu da propadne. I ovo carstvo će propasti".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala