- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Margarita Simonjan: Teroristički napad u „Krokusu“ ─ monstruozna operacija pod „lažnom zastavom“

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaTeroristički napad na "Krokus siti hol"
Teroristički napad na Krokus siti hol - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Za izvršenje terorističkog napada u „Krokus siti holu“ očigledno je izmišljena monstruozna operacija „pod lažnom zastavom“ kako bi počinioci bili predstavljeni kao DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), smatra urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ čiji je deo Sputnjik, Margarita Simonjan.
„Apsolutno je očigledno da je izmišljena monstruozna, okrutna, nezamisliva operacija pod tuđom zastavom“, rekla je Simonjan, napominjući da je takvih slučajeva bilo mnogo u istoriji.
Sada su kao izvršioci specijalno odabrani ljudi koji se mogu izdati za pripadnike DAEŠ-a, naglasila je ona.
„I u to bi se moglo i poverovati da oni sami nisu dozvolili tako glupi lažni start kada su, prethodne večeri, američke obavještajne službe, svi propagandni listovi kojima ove obavještajne službe ne samo pružaju neke informacije, već im komanduju šta da pišu, šta da ne pišu, prvi je bio ‘Si-En-En’… da nisu odmah počeli da viču da je to DAEŠ, kad još nije bio priveden nijedan od vampira, još nije bilo foto-robota, ništa nije bilo jasno: ko su ti ljudi, kako izgledaju, uopšte, da li su muslimani“, primetila je Simonjan.
Prema njenim rečima, ova teroristička organizacija izabrana je upravo zato što je „izvršila mnogo terorističkih napada svuda po svetu“ i „nije povezana sa Ukrajinom, pa se neće pomisliti na Ukrajinu“.
U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio u petak uveče, najmanje 137 osobe su ubijene, a pretpostavlja se da će ta brojka i dalje rasti. FSB Rusije je saopštio da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 ljudi, uključujući četvoricu terorista.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala