- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Makron: Ne želim da se teroristički akt u Podmoskovlju okrene protiv Ukrajine

© AP Photo / Franc ZhurdaPredsednik Francuske Emanuel Makron na konferenciji za medije u Tirani
Predsednik Francuske Emanuel Makron na konferenciji za medije u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da ne želi da se pitanje terorističkog akta u „Krokus siti holu“ u Podmoskovlju okrene protiv Ukrajine.

„Treba se uzdržati od bilo kakve instrumentalizacije i izvrtanja, moramo biti zahtevni i efikasni. Mi tako postupamo i, nadam se da će Rusija takođe biti u tom raspoloženju. Smatram da će korišćenje ovog konteksta u smislu pokušaja okretanja protiv Ukrajine biti cinično i kontraproduktivno za Rusiju i bezbednost njenih doseljenika“, rekao je on po zvaničnom dolasku u Francusku Gvajanu.

Istovremeno, on nije pojasnio šta podrazumeva pod bezbednošću doseljenika“ iz Rusije.
Pored toga, francuski lider je izrazio solidarnost sa ruskim narodom nakon terorističkog akta u Krasnogorsku.
Ranije je savetnik šefa DNR Denisa Pušilina Jan Gagin izjavio za Sputnjik da je, po njegovom mišljenju, teroristički akt u podmoskovskom Krokus siti holu“ unapred bio isplaniran uz učešće ukrajinskih specijalnih službi. Savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak je čak i nakon hapšenja terorista na putu do granice sa Ukrajinom odricao umešanost Kijeva u teroristički akt.
U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio u petak uveče, najmanje 137 osoba su ubijene, a pretpostavlja se da će ta brojka i dalje rasti. FSB Rusije je saopštio da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 ljudi, uključujući četvoricu terorista. U Rusiji je 24. marta proglašen Dan nacionalne žalosti.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala