- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ruske specijalne službe same rade na istrazi napada na „Krokus“

© Sputnik / Alexey Maishev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Senata u moskovskom Kremlju
Zgrada Senata u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Ruske specijalne službe same rade na terorističkom napadu na „Krokus“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Naše službe rade nezavisno, trenutno nema govora ni o kakvoj pomoći“, odgovorio je Peskov, upitan da li su zapadne zemlje, koje su ranije upozoravale na moguće terorističke napade u Moskvi, dale bilo kakve informacije u vezi sa terorističkim napadom na „Krokus“ u Moskvi i da li je Rusiji potrebna takva pomoć.
Peskov je dodao da konačna verzija istrage o uzrocima terorističkog napada još nije objavljena, a službe će naknadno dati zvanične informacije.
Upitan da li su SAD upozoravale Rusiju na teroristički napad, portparol je naveo da se obaveštajni podaci dostavljaju obaveštajnim službama i da se te informacije ne otkrivaju.
Peskov, takođe, nije hteo da prokomentariše verziju o umešanosti DAEŠ-a (terorističke organizacije zabranjene u Rusiji) u teroristički napad na „Krokus“ i pozvao je da se fokusira na podatke istražnih i policijskih organa.
Kako je primetio, borba protiv terorizma zahteva međunarodnu saradnju koja se trenutno ni na koji način ne sprovodi zbog sukoba.
„Borba protiv terorizma je stalan proces koji zahteva međunarodnu saradnju u punom obimu, ali vidite da se sada, zbog najtežeg perioda konfrontacije, ta saradnja ne ostvaruje ni u kom obimu“, rekao je Peskov.
On je primetio i da nijedan grad niti država na svetu ne može biti potpuno imun od pretnje terorizma.
Prema njegovim rečima, predsednik Rusije Vladimir Putin nije menjao raspored nakon terorističkog napada, ali da posebnu pažnju posvećuje ovom događaju. On je dodao da će današnji sastanak sa predsednikom biti posvećen, između ostalog, merama podrške žrtvama terorističkog napada. Peskov je dodao i da Putin za sada ne planira da poseti mesto tragedije u Moskvi.
U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio u petak uveče, najmanje 137 osobe su ubijene, a pretpostavlja se da će ta brojka i dalje rasti. FSB Rusije je saopštio da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 ljudi, uključujući četvoricu terorista.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala