- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bura zbog srpskog fudbalera – dobio pasoš i odbio poziv: „Zašto smo mu pomogli?“

© AFP 2023 / JOHN THYSAleksandar Čavrić
Aleksandar Čavrić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Aleksandar Čavrić, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, nedavno je dobio državljanstvo Slovačke, ali se nije odazvao pozivu tog nacionalnog toma.
Zvezda - Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
SPORT
Pamti se NATO agresija, ali i Lukićeva odbrana /foto/
Čavrić već godinama nastupa u Slovačkoj, a posle godina provedenih u toj zemlji dobio je i pasoš.
Napadač Slovana iz Bratislave je od 2016. godine bio tog tima i po dobijanju državljanstva očekivalo se da zaigra za Slovačku, ali to neće biti slučaj.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Čavrić je početkom godine otišao u Japan na pozajmicu, pojačao je Kašima Antlerse, a sada je odbio poziv Federika Kalcone, selektora Slovačke, koji ga je uvrstio na spisak za prijateljske mečeve u martu.
„Čavrić je dobio priliku da dođe u martu. Nije došao. Nastavljamo dalje sa onim igračima koji su ovde. Oni zaslužuju poštovanje. Fudbaleri koji su se odazvali pozivu su ponosni na slovačke boje. Ti momci su mi se dokazali. Stručni štab i Savez će odlučivati ko će da dolazi da igra za reprezentaciju, ne fudbaleri“, rekao je Kalcona.
U tamošnjim medijima su se pojavile priče i da Čavrić ne želi da debituje za Slovačku jer se i dalje nada pozivu Dragana Stojkovića, selektora Srbije, a o njegovom slučaju je pričao i Jan Kovačik, predsednik FS Slovačke.
„Selektor sam sastavlja spisak. Tokom telefonskog razgovora sa Aleksandrom sam stekao drugačiji utisak, nisam mislio da ne želi da dođe na martovsko okupljanje. Između ostalih stvari, želeo sam da mu skrenem pažnju na to da smo mu pružili šansu da postane reprezentativac najranije što je to legalno bilo moguće. Da nije tako, postavljalo bi se pitanje zašto smo mu pomogli da dobije slovačko državljanstvo“, kazao je Kovačik.
On je naveo i da će se gledati samo činjenice.
„Gledamo samo činjenice. Selektorova reč je najvažnija i odlučujuća. Što je bilo do Saveza, mi smo uradili sve što smo mogli. Preciznije, pomogli smo Aleksandru Čavriću da dobije slovačko državljanstvo kako bi imao pravo da obuče nacionalni dres. Prema njegovim željama“, dodao je Kovačik.
Čavrić je rođen 1994. godine u Vukovaru, fudbalom je počeo da se bavi u Zrenjaninu, potom je nastupao za OFK Beograd, Genk i Arhus, pre nego što je stigao u Slovačku, a za mladu reprezntaciju Srbije nastupio je 23 puta uz dva gola.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala