- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Spomenik potopljenim brodovima u Sevastopolju - Sputnik Srbija

UŽIVO Sve trafostanice u Harkovu uništene; Eksplozija u Odesi

Pratite nas
Nastavlja se ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 760. Ruska PVO uništila 19 projektila iznad Belgorodske oblasti. Ruska vojska odbila intezivni raketni napad na Sevastopolj, oboreno više od 10 raketa. Eksplozije tokom noći odjekivale širom Ukrajine.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
16:46 24.03.2024
Ruski PVO sistemi oborili su 22 rakete višecevnog sistema RM-70 "Vampir" iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
16:23 24.03.2024
Raketni napad protekle noći u Lavovskoj oblasti, zapad Ukrajine; izveden je na skladište gasa Naftogasa, saopštila je kompanija, prenosi portal „Strana“.
U zapadnoj Ukrajini se nalaze jedni od najvećih podzemnih skladišta gasa u Evropi. To je važan element snabdevanja gasom Ukrajine i transporta gasa u Evropu.
U Naftogasu kažu da „napad neće uticati na snabdevanje ukrajinskih potrošača plavim gorivom“.
Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da su, između ostalog, izvedeni napadi na gasna postrojenja. Mediji su javili da je eksplozija odjeknula u oblasti Strija.
Treba napomenuti da se u okolini ovog grada nalazi skladište gasa Bilče-Volicko-Ugersko, koje je drugo po veličini u Evropi i najveće u Ukrajini.
Nije precizirano da li je konkretno ono pogođeno.
15:24 24.03.2024
Sve trafostanice u Harkovu, kao i termoelektrana, uništene su, saopštio je gradonačelnik Igor Terehov.
"Nema odgovora na pitanje koliko će trajati remont. Ekipe rade, ali je velika šteta, sve trafostanice su uništene, termoelektrana je uništena", rekao je on.
Ranije je bilo saopšteno da manje od pola građana ima struju.
13:51 24.03.2024
Eksplozija je odjeknula u Odesi, prenose ukrajinski mediji.
12:31 24.03.2024
Ruska PVO oborila 11 krstarećih raketa "storm šedou"
Ruski PVO sistemi oborili su 172 ukrajinske bespilotne letelice, 11 krstarećih raketa "storm šedou", tri protivbrodske raketee "neptun" i 22 projektila iz višecevnih raketnih bacača i druge ciljeve, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
12:18 24.03.2024
Glavno s brifinga Ministarstva odbrane Rusije:
Ruska vojska poboljšala je taktički položaj na južnodonjeckom pravcu, gde je porazila ukrajinske formacije na području Urožajnog, likvidiravši 140 ukrajinskih vojnika.
Kijev je 140 vojnika izgubio i na kupjanskom pravcu, gde su ruske snage odbile tri ukrajinska kontranapada, uništivši i jedan artiljerijski sistem M777, haubicu MSTA-B i dva samohodna artiljerijska uređaja „gvozdika“.
Na donjeckom pravcu ruske jedinice su zauzele pogodnije položaje, odbijen je jedan ukrajinski kontranapad, a Kijev je izgubio do 300 vojnika.
Na hersonskom pravcu ruska vojska je likvidirala do 50 vojnika i uništila dve američke haubice.
Na avdejevskom pravcu ruske snage su poboljšale položaje na prvim linijama, odbivši devet ukrajinskih kontranapada. Kijev je izgubio do 360 vojnika.
Ruska vojska nastavlja da likvidira diverzante u pograničnim oblastima Ukrajine. Ukrajinske snage su izgubile do 40 vojnika na području naselja Potihonovo i Zemljanki u Harkovskoj oblasti.
Na belgorodskom pravcu nastavlja se otkrivanje i likvidiranje diverzantsko-izviđačkih grupa Oružanih snaga Ukrajine.
11:40 24.03.2024
Ukrajinska vojska odustala od forsiranja Dnjepra
Ukrajinska vojska je praktično obustavila pokušaje da forsira Dnjepar, kako bi se prebacila na levu obalu Hersonske oblasti, izjavio je za Sputnjik gubernator regiona Vladimir Saljdo.
„Određeni broj njih se još krije na levoj obali. Hranu i municiju im ponekad dostavljaju teškim dronovima. Evakuaciju ranjenih, a još manje ubijenih, čak i ne planiraju. To je karta u jednom pravcu“, rekao je Saljdo.
Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je pokušavala da se prebaci preko Dnjepra kako bi „poglavar kijevskog režima mogao da izvesti svoje gazde da je prisutan na levoj obali Dnjepra“.
08:49 24.03.2024
Vazdušna opasnost u celoj Ukrajini
Vazdušna opasnost objavljena je na celoj teritoriji Ukrajine, sledi iz podataka onlajn-mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.
Eksplozije su odjeknule na zapadu Ukrajine, u Lavovskoj oblasti, prenose ukrajinski mediji.
08:20 24.03.2024
U Nikolajevskoj oblasti uništena dva ukrajinska Su-24
Oružane snage Rusije gađale su ukrajinski vojni aerodrom Martinovka u Nikolajevskoj oblasti i uništile dva ukrajinska aviona Su-24, koji su tokom noći gađali Sevastopolj, rekao je za Sputnjik koordinator gerilskog pokreta u Nikolajevu Sergej Lebedev.
07:52 24.03.2024
Pogođen energetski objekat u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine
U Nikopoljskom rejonu Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine oštećen je energetski objekat, saopštio je šef lokalne administracije Sergej Lisak.
„Bez struje je ostalo više od 3.000 ljudi u Nikopolju i više od 6.400 u celom regionu“, napisao je Lisak na Telegramu.
07:51 24.03.2024
Sprečena rotacija ukrajinskih snaga na severskom pravcu
Ruske protivtenkovske jedinice sprečile su rotaciju ukrajinskih snaga u pravcu
Severska, kod naselja Razdolovka u Donjeckoj Narodnoj Republici. Likvidirano je više od 10 ukrajinskih vojnika, saopšteno je novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.

„Izviđački odredi padobranskih jedinica su uz pomoć bespilotnih letelica otkrili grupu ukrajinskih nacionalista koja je išla ka svojim prednjim pozicijama da bi zamenila vojnike“, navedeno je u vojnom resoru.

07:51 24.03.2024
Iznad Belgorodske oblasti oboreno 19 projektila
Iznad Belgorodske oblasti Rusije sistemi PVO su tokom proteklog dana oborili 19 projektila, ispaljenih iz višecevnih raketnih uređaja „vampir“, saopšteno je iz ruskog vojnog resora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala