- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh: Gledao sam svojim očima kako su „mirotvorci“ bombardovali Beograd

© BelTA / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i cele Rusije Kiril
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
Pratite nas
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril ispričao je kako je svojim očima video bombardovanje Beograda 1999. godine, kako su „mirotvorci“ NATO-a gađali grad pun ljudi projektilima.
"Sve sam video svojim očima. Odseo sam bio u hotelu, gde je terasa bila prilično visoko. I sa te terase sam, zajedno sa episkopom bačkim Irinejem, imao priliku da vidim bombardovanje Beograda", rekao je patrijarh u filmu „Beograd”, televizije „Rusija 1“.
Napomenuo je da su rakete letele na miran grad, što je bilo nezamislivo za ljude koji ranije nisu videli vojne operacije.
"Za ljude koji na svojoj koži nisu osetili ratna dejstva - a ja sam bio upravo takav, jer sam rođen posle rata - to je doživljavano kao nekakav loš film. Jer ko nema tog iskustva, ne može da zamisli da se sve to dešava u stvarnosti. To nije bilo kao za vreme blokade Lenjingrada, sve je drugačije: grad je živ i u tom trenutku mirotvorci, kako su sebe nazivali, šalju projektile na ovaj živi grad koji uništavaju zgrade“, podseća patrijarh Kiril.
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
RUSIJA
Patrijarh Kiril: Agresija NATO-a na Jugoslaviju – borba đavola protiv pravoslavlja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala