- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Rusija odala tajnu: Ako NATO pokuša novi udar protiv Srba – posledice neće moći ni da naslute

© Sputnik / Oleg IvanovSrpske trupe i oklopna vozila na putu između sela Raška i punkta Jarinje na administrativnoj liniji
Srpske trupe i oklopna vozila na putu između sela Raška i punkta Jarinje na administrativnoj liniji  - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
Pratite nas
Rusi su nam odali tajnu: Zapad se sprema za veliki udar na Balkanu. Poručili su da neće biti ravnodušni kao što su morali da budu 1999, a ako organizatori NATO agresije pokušaju da ponove nešto slično, posledice neće moći ni da naslute, kaže za Sputnjik reditelj i publicista Dragoslav Bokan.
Šef ruske diplomatije i dugogodišnji prijatelj Srbije Sergej Lavrov istakao je u razgovoru sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem da je situacija na Balkanu veoma složena i komplikovana, ali je naglasio da Rusija ne želi da dopusti da u tom regionu izbije nova kriza. Zašto ovakva upozorenja stižu baš iz Rusije?
Kada bi, smatra Bokan, neko od naših političara ili državnika znao da neko ove godine planira da poništi i uništi Republiku Srpsku, da se priprema hapšenje i Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, ili da neko sprema „spontani“ oružani sukob na Kosovu i Metohiji, postavlja se pitanje - ko bi to javno rekao i kako bi to trebalo da se kaže?
„Pritom, taj neko treba da pazi da ne oda izvor informisanja, da ne uplaši ljude, da ga ne napadnu zbog navodnog izmišljanja... Zbog toga je to sada uradila Rusija. I to ne bilo kada, nego neposredno nakon izbora Vladimira Putina. To je za ganc nova Rusija koja u prvom danu nove vlasti upravo govori i o sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj bi trebalo da se govori o NATO agresiji ,“ naglašava Bokan.

Rusi odali tajnu - Zapad sprema veliki udar

Zvanična Moskva, dodaje naš sagovornik, na taj način upozorava i nas i svet da se priprema to što se priprema.
Rusija, prema njegovim rečima, smatra da je kolektivni Zapad prekršio sva pravila međunarodnog prava i postao razbojnička banda:
„Otkrivanjem da znaju njihove planove, upozoravaju ih da im neće lako proći ponovljen pokušaj istog, 25 godina kasnije“.
Bokan smatra da zapadnjaci u slučaju pokušaja obojene revolucije u Srbiji neće moći da odglume spontanost, jer sve obojene revolucije deluju spontano, ali to zapravo nisu. Sama suština, prema njegovim rečima, jeste da obojene revolucije uvek nose pripadnici tog naroda koji treba da sruši sopstvenu državu, a istorija obojenih revolucija je istorija izdaja. To su državni udari koji čine izdajnici uz pomoć inostranstva.
„Rusija povezuje 1999. i bombardovanje SR Jugoslavije sa dešavanjima u Ukrajini. Oni vide vezu podzemnog rada te duboke države, evroameričke, koja pravi sukob i kroz mehanizme, tobože opozicione borbe, otimaju slobodu i ukidaju suverenost onih zemalja na koje su se namerili,“ kaže Bokan.

Kremlj ustrojio početak novog poretka

On kaže da je Rusija ustrojila početak novog poretka, a Srbiji je dopustila da bude u tom novom poretku baš zato što zna ko vodi našu državu.
„Putin nas gleda očinskim pogledom koji je i bratski i saborački i saradnički. Mnogi kažu da je to zbog pravoslavlja, ali i Grci i Bugari i Rumuni i Ukrajinci su pravoslavni, ovde je stvar o nečem drugom – mi smo svetosavski narod kao i Rusi. Oni su od Svetog Save dobili tu iskru koja je nas stvorila, a njih formirala. U vreme kada su bili u ropstvu pod Mongolima, mi smo pomagali njihovim manastirima, a onda kada smo mi pali pod tursko ropstvo onda su oni nama pomagali. Tako da tu postoji čudna veza“.

Putin – srpski recenzent

U čudnom „dvodanu“, tokom praznika koji su naslonjeni jedan na drugi – Vaskrs i Đurđevdan, što se veoma retko dešava, biće održan Vaskršnji sabor Srbije i Republike, podseća naš sagovornik uz procenu da će i neke koji se nazivaju patriotama nervirati to što Vučić i Dodik ljube ruku patrijarhu Porfiriju.
„Nerviraće ih i što se tu priča o ćirilici, kulturi, tradiciji. Pitaće se, kako o tome mogu da pričaju patrijarh Porfirije, Vučić i Dodik, koje smo mi osudili... Takvi koji to pričaju ne znaju da ne postoji pomesna crkva koja je bliža crkvi Moskovske patrijaršije od Srpske pravoslavne crkve. Znam i kakvi su odnosi patrijarha Kirila i Porfirija i kakav je bio odnos patrijarha Kirila prema pitanju Makedonije i koliko smo mi pomogli Moskvi da pobedi Istanbul tj, Carigrad i Vašington, a patrijarh je primao na sebe udarce i jezive klevete mnogih među nama...“
Umesto da se radujemo da imamo zajedno Vučića, Dodika i patrijarha Porfirija i što ćemo imati akademike, intelektualce, pojedine javne ličnosti iz našeg života zajedno na jednom mestu, neki od nas, opominje Bokan, pripremaju otrovne strele da ih ispale prema njima.
„Kao da ne shvatamo da bez diplomatije, vojske, sveštenika, učitelja, bez svih koji podležu priči o državi, ne postojimo. Naša država se svim silama bori protiv zla, a to zna predsednik Putin, on je naš recenzent, zaključio je Dragoslav Bokan.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala