Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lazarević: Agresija izvršena Hitlerovom doktrinom blic kriga, danas ubijaju radioaktivnim oružjem

© Sputnik / Lola ĐorđevićGeneral - pukovnik u penziji Vladimir Lazarević
General - pukovnik u penziji Vladimir Lazarević - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
Pratite nas
General - pukovnik u penziji Vladimir Lazarević, koji je bio komandant ratnog Prištinskog korpusa tokom NATO agresije i komandant treće armije vojske Savezne Republike Jugoslavije izjavio je danas da je pre 25 godina izvršena agresija na našu zemlju čiji je cilj bio monstruozna primena Hitlerove doktrine blic kriga.
On je na otkrivanju spomen ploče Novim kosovskim junacima povodom 25. godišnjice NATO agresije na našu zemlju u kripti Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu, rekao da je takozvani zapad planirao da za 96 sati ubiju više od 20.000 pripadnika prištinskog korpusa, da parališu privredu i društveni život u zemlji i primoraju Srbiju na okupaciju, da ponize srpski narod.
"Pre 25 godina takozvani zapad sa NATO alijansom je izvršio zločinačku agresiju bez presedana u istoriji ratovanja u jednom od najasimetričnijih ratova u ljudskoj istoriji. Cilj im je bio da ne ostave kamen na kamenu, da prisile Srbiju da kleči i moli - 'uništi, degradiraj' bila je genocidna komanda koju je Vesli Klark izdao", rekao je Lazarević, prenosi Tanjug.
Prema njegovim rečima, tada je vođen propagandni, psihološki rat protiv naroda i vojske sa svim raspoloživim naoružanjem i kako su neki govorili "nuklearni rat" i "mali treći svetski rat".
"Ostvarili su vojnu nadmoć 600 naspram jednog, ubijali su nemoćne, nedužne civile, ženu, decu, bebe. u zgarišta su pretvarali naselja, crkve i manastire. Danas 25 godina ubijaju po Srbiji upotrebom radioaktivnog oružja", rekao je Lazarević.
Kako je rekao u takvim uslovima, u nemogućoj misiji našla se naša zemlja, a posebno treća armija.
"Najvećoj svetskoj sili naše snage su suprotstavile svoju inferiornu moć, ali mi smo imali svoje tajno oružje - bezgranični patriotizam, heroizam, moral, efikasno komandovanje", rekao je general u penziji.
On je kazao da se u kripti crkve nalaze ostaci naših junaka, kao i da je na 19 ploča ispisano o zločinima NATO alijanse.
"Kosovskim junacima u slavu predaka ostaje za nezaborav, jer zaborav je najteži zločin prema precima i greh prema potomcima, da se večno pamti i ne zaboravi, živela Srbija", rekao je Lazarević.
Spomen-kripta novim kosovskim junacima u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu  - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
SRBIJA
Kako će izgledati kripta sa imenima novih kosovskih heroja /foto/
Defile kosovskih heroja koji su učestvovali u borbenim dejstvima 1999. godine  - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
SRBIJA
Defile kosovskih heroja koji su učestvovali u borbenim dejstvima 1999. godine /video, foto/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala