Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bocan-Harčenko: Očekujem sutra sednicu SB UN povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja

© Sputnik / Lola ĐorđevićPrijem u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu
Prijem u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
Pratite nas
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da očekuje da će sutra, bez obzira na suprotstavljanje Zapada, biti održana sednica Saveta bezbednosti UN povodom 25 godina od početka NATO bombardovanja Srbije.
On je rekao da će na toj sednici Srbija biti predstavljena na visokom i stručnom nivou i da će to biti mogućnost da se kaže šta se dogodilo.
Ambasador Rusije u Srbiji je kazao da se Rusija pridružila obeležavanju ove godišnjice i najavio da će u Ruskom domu biti prikazan film o bombardovanju Beograda i početku rušenja međunarodnog prava.
Bocan Harčenko je naglasio i da on nije čuo nikakve formalne zamerke da se Rusiji zamera što se povukla sa Kosova i Metohije 2003, ističući da u Srbiji ima više ljudi koji na sve to gledaju u nekom širem kontekstu.
Prema rečima ambasadora, ruski vojnici, koji su bili u sastavu Kfora na Kosovu, bili su deo vojne operacije kojoj su stizala naređenja iz Brisela i da su oni bili u stalnom sukobu sa komandom NATO-a.
"Mora se uzeti u obzir celokupna situacija. Bilo je stalnih tenzija i sukoba sa komandom NATO-a i pitanje je da li bi u slučaju težih situacija ruski vojnici mogli da reaguju. To je bila realnost", zaključio je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala