Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Večeras u 20 sati: Sputnjikova ekskluzivna emisija o NATO agresiji

© AFP 2023 / US NAVY/Renso AMARIZLansiranje krstareće rakete "tomahavk" na SR Jugoslaviju 1999. godine
Lansiranje krstareće rakete tomahavk na SR Jugoslaviju 1999. godine - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2024
Pratite nas
Povodom 25 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju redakcija Sputnjik Srbija emituje u 2O sati dokumentarnu emisiju „Sumrak Zapada počeo na nebu iznad Srbije”.
Autorka Nataša Milosavljević sa relevantnim sagovornicima predstavlja politički ambijent i događaje koji su doveli do bombardovanja, geopolitičke okolnosti koje su promenile taj necivilizacijski čin NATO i korake koje Alijansa i zapadni lideri pravi sve do dana danas - do sukoba u Ukrajini.
Sve ove događaje analiziramo sa nekadašnjim premijerom Srbije Nikolom Šainovićem, ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, istoričarom Sašom Adamovićem, direktorom Evroazijskog bezbednosnog foruma Mitrom Kovačem, Aleksandrom Mitićem iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu, rediteljem i profesorom Fakulteta za medije i komunikacije Stankom Crnobrnjom i ratnim reporterom i direktorom Ruskog doma Evgenijem Baranovim.
Za sliku i montažu bili su zaduženi Dejan Simić i Gavro Dešić, za ton i rasvetu Zoran Ergić i Bogdan Pantić. Grafičku obradu uradio je Branko Maksimović, a producentkinja je bila Milica Marković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala