- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predstavništvo UN u Ženevi zbog nedostatka novca privremeno zatvara neke objekte

© AFP 2023 / Richard JuilliartZgrada Ujedinjenih nacija u Ženevi
Zgrada Ujedinjenih nacija u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2024
Pratite nas
Sedište Ujedinjenih nacija u Ženevi mora da uštedi 15,5 miliona dolara zbog tekuće krize likvidnosti, zbog čega će privremeno biti zatvoreni neki od objekata svetske organizacije u Ženevi, saopšteno je iz informativne službe UN.
„Učinićemo sve što možemo, ne ugrožavajući naš osnovni mandat“, izjavila je u direktorka Informativne službe UN Alesandra Veluči za novinsku agenciju Kiston-ATS i dodala da je svako odeljenje svetske organizacije u Ženevi donelo niz odluka u okviru napora koje je zatražio generalni sekretar UN Antonio Gutereš, prenosi portal Svisinfo.
UN su zapale u krizu likvidnosti zbog kašnjenja doprinosa zemalja članica, ali, kako tvrde zvaničnici UN, sredstva počinju da pristižu.
„U poslednjih 15 godina nismo imali toliko uplata u martu. Države članice reaguju. Zahtev generalnog sekretara je imao odjeka“, izjavila je Alesandra Veluči.
Ipak, kriza likvidnosti i dalje ostaje problem, a da bi se sačuvale plate osoblja UN i garantovao mandat institucije, već je sprovedeno nekoliko mera, među njima i zatvaranje sedišta Palate nacija UN na nekoliko nedelja.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala