- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Generalni direktor „Srbijavoza“: Stiže 18 vozova iz Švajcarske i pet iz Kine

© Sputnik / Lola ĐorđevićBrzi voz „Soko”
Brzi voz „Soko” - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2024
Pratite nas
Strateški pan „Srbijavoza“ je da već 2027. preveze i 20 miliona putnika, izjavio je danas generalni direktor „Srbijavoza“ Ivan Bulajić i najavio je da će svemu tome doprineti i modernizacija pruga i vozova, a koji treba da stignu iz Švajcarske i Kine, što će Srbiju dodatno pozicionirati među zemlje sa najrazvijenijim železničkim saobraćajem.
„U 2021. imali smo svega 2,6 miliona putnika, u 2023. 7,1 miliona. Očekujemo do kraja godine da imamo više od osam milona, a zbog pruge Beograd - Subotica i modernizacije mreže i naš strateški cilj je da do 2027. pređemo broj od 20 milina puntika“, rekao je Bulajić za Tanjug.
Srbija će vrlo brzo dobiti još 18 švajcarskih vozova „Štadler flirt“, najnovije generacije, čime će se standard podići na najviši nivo, rekao je Bulajić i naglasio da ti vozovi nisu donacija, već su kupljeni iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj - za 112 miliona evra.
Dodao je da je su to izuzetni vozovi koji će uvećati flotu „Srbijavoza“.
Sada imamo 21 elektromotorni voz za regionalni saobraćaj, rekao je Bulajić i podsetio da je Srbija kupila i pet vozova iz Kine koji će kada stignu biti najomiljeniji među našim putnicima.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala