- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bela kuća kaže da je upozoravala Moskvu da može doći do terorističkog napada

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su u martu dobile informacije da se priprema teroristički napad u Moskvi, verovatno na mestima gde je velika koncentracija ljudi, i podelile ih sa ruskom stranom, navodi se u saopštenju koje je Sputnjik dobio od zvanične predstavnice Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Edrijen Votson.
„Ranije ovog meseca, američka vlada je dobila informacije o planiranom terorističkom napadu u Moskvi, potencijalno na mestima masovnog okupljanja ljudi, uključujući koncerte, što je navelo Stejt department da izda javno upozorenje Amerikancima u Rusiji“, rekla je Votsonova agenciji.
Američka vlada je takođe podelila podatke sa ruskim vlastima na osnovu dugogodišnje prakse o „obaveznom upozorenju“ u takvim slučajevima, rekla je ona.
U terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Krasnogorsku kod Moskve poginulo je, prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, najmanje 60 ljudi, ali u resoru napominju da bi taj broj mogao da poraste. Ministar zdravlja Mihail Muraško rekao je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih je petoro dece, 60 odraslih i jedno dete su u teškom stanju.
Dan žalosti povodom terorističkog napada u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
RUSIJA
Broj poginulih u terorističkom napadu dostigao 137 osoba; Trojica napadača priznala krivicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala