Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Srbija neće da srlja u ratne sukobe, ali imamo pravo da štitimo svoju teritoriju

© Sputnik / Lola ĐorđevićVojska Srbije
Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće da srlja u ratne sukobe, ona menja svoj pristup i čekaće povoljan trenutak za svoju akciju.
„Srbija se ne sprema za rat, mi po Rezoluciji 1244 imamo pravo da štitimo svoju teritoriju, nismo imali problema sa Kforom, sa njima dobro sarađujemo“, rekao je Vučić za tv Prva.
Na pitanje o navodima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o kretanju snaga Vojske Srbije u blizini administrativne linije sa KiM, rekao je:
„Snimak je iz kopnene zone bezbednosti koju imamo pravo da štitimo. U Prištini nikada ne bi pitali Kurtija da li se sprema za rat“.
Dodao je da u kopnenoj zoni bezbednosti boravi manje vojnika nego što je bio slučaj ranije, ali je dodao da su to jako dobro obučeni vojnici.
"Kurti je nervozan jer nije siguran ni kako će se završiti rat u Ukrajini, ni kako će se okončati izbori u SAD, pa želi da se dogodi nešto što bi izazvalo intervenciju NATO, a on dobio „oreol ratnog pobednika“", istakao je Vučić.

Videćemo da li im je važnije da imaju takozvano Kosovo u Savetu Evrope ili Srbiju

Vučić je povodom navoda da će takozvano Kosovo primiti u Savet Evrope rekao:
"Primiće ih u Savet Evrope nekog 27. Videće iznenađenja, ceo svet će videti kakvi su lažovi. Odluku su doneli suprotno dogovoru sa svima nama na Zapadnom Balkanu".
On je dodao da je jedna od mogućnosti da izađemo iz Saveta Evrope.
"To bi bilo de fakto izbacivanje Srbije. Videćemo da li im je važnije da imaju takozvano Kosovo u Savetu Evrope ili Srbiju", naglasio je on.
Vučić je ponovio da je ponosan što vodi nezavisnu zemlju.
"Hoću da radim za Srbiju. Mogu da budem sluga samo srpskog naroda. Ja nemam drugog gazdu i ne interesuju me drugi", naglasio je.
Vučić je rekao da nema dogovora oko dinara i da sve što donese Kurti uz podršku EU ili SAD, biće nametnuto.
"Možete da donesete sve protiv nas, nema dogovora oko dinara, sve što donesete biće nametnuto i mi ćemo reći u redu je, nametnuo je Kurti uz podršku EU, SAD, videćemo koga još, ako još neko bude. Mnogo ste veliki, mnogo jaki, mi ćemo da izdržimo", kazao je predsednik Srbije.

U roku od sedam dana biće saopšteno ime mandatara

Vučić je izjavio da će vlada biti izabrana mnogo pre 6. maja, kada ističe rok za izbor vlade i dodao da veruje da će u roku od sedam dana biti saopšteno ime mandatara.
Pogledajte i:
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
SRBIJA
Vučić za subotu sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost povodom terorističkog napada u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala