- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: Francuski vojnici u Ukrajini – prioritetni cilj za rusku vojsku

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Pariz treba da ima u vidu da će za Moskvu francuski vojnici u Ukrajini biti prioritetni cilj, rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.
„Dok planira da uputi u Ukrajinu pripadnike regularnih snaga, Pariz treba da zapamti jednu važnu stvar – oni će biti tretirani kao zakoniti i prioritetni cilj naše vojske“, rekao je on na sednici Saveta bezbednosti UN.
On je dodao da je Zapad već doveo Ukrajinu do propasti i sada počinje panika jer nije uspeo da nanese strateški poraz Rusiji.
Ruski diplomata je ukazao na bezumne govore o direktnom sukobu Rusije i NATO.

„Na osnovu informacija koje su procurele i izjava nekih političara može se izvesti zaključak: u nameri da nam nanesu strateški poraz sa Zapada se mogu čuti bezumni govori o spremnosti za početak intenzivnije faze sukoba, tj. za direktan sukob Rusije i NATO“, naveo je Nebenzja i dodao da se može konstatovati da je učešće NATO u podršci Kijevu daleko veće od onoga što pokušavaju da prikažu u Vašingtonu i Briselu.

Neodgovorna retorika Zapada preti da ukrajinski sukob pređe u nepredvidivu i intenzivniju fazu.
„Obraćam se predstavnicima zapadnih država koji su u sali. Već ste doveli Ukrajinu do propasti, iscrpeli ste iz nje skoro sve resurse, lišili stanovništvo prava na dostojanstvenu budućnost. Sada kod vas počinje panika i histerija jer vaši pokušaji da Rusiji nanesete strateški poraz ili bar da je oslabite nisu dali rezultata“, rekao je ruski ambasador i zapitao da li su na Zapadu spremni da ratuju sa Rusijom i da li je javnost upoznata sa mogućim posledicama.
Dodao je i da je cilj ruske specijalne vojne operacije koji se tiče demilitarizacije Ukrajine praktično ispunjen, jer ukrajinska vojska već odavno ne ratuje sopstvenim oružjem već preživljava samo zahvaljujući isporukama iz država NATO.
Prema njegovim rečima, odluka ukrajinskog predsednika da ne održi predsedničke izbore učiniće ga nelegitimnim od 21. maja.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala