- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva optužila London za širenje laži o RIA Novosti i Sputnjiku

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaŠtand novinske agencije "Rusija sevodnja" i paviljon agencije i radija "Sputnjik" na IV Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Štand novinske agencije Rusija sevodnja i paviljon agencije i radija Sputnjik na IV Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Britanski mediji optužili su agenciju RIA Novosti i Sputnjik, nepodobne za vlasti kraljevine, za širenje lažnih informacija o smrti kralja Čarlsa III, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
„U trenutku koji njima odgovara britanske vlasti serviraju unapred pripremljenu verziju događaja, optužujući nepodobne medije za širenje lažnih informacija. Konkretan primer: britanski mediji optužili su RIA Novosti i Sputnjik da šire laži o smrti kralja Čarlsa III, iako su vesti pomenutih medija na tu temu bile potpuno suprotnog sadržaja“, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.
Komentar je usledio nakon što su ove nedelje pojedini kanali na Telegramu proširili lažnu vest o navodnoj smrti britanskog monarha. Nakon toga je agencija RIA Novosti stupila u kontakt sa kraljevskom pres-službom koja je demantovala glasine, što je kasnije ruska agencija među prvima i objavila. Međutim, britanski mediji „Dejli mejl“, „Telegraf“ i „Ekspres“ optužili su RIA Novosti i Sputnjik da šire laži o smrti kralja.
„Ispostavilo se da su ruski mediji optuženi jer su pokušali da provere 'senzaciju' koja se svuda proširila, odnosno optuženi su jer su proveravali činjenice, što rade svi pravi profesionalni mediji“, zaključuje ruska strana.
Pres-služba medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji su deo RIA Novosti i Sputnjik, podsetili su britanske medije da je neophodno proveravati činjenice pre objavljivanja.
Pogledajte još:
Britanski princ Čarls - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
SVET
Šta je Bakingemska palata saopštila povodom glasina o smrti kralja Čarlsa koji kruže internetom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala