- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Britanska princeza Kejt objavila da boluje od raka /video/

© AFP 2023 / JEFF GILBERT/ POOLKejt Midlton
Kejt Midlton - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Princeza od Velsa Kejt Midlton objavila je da boluje od raka. Kako je navela, rak joj je otkriven posle operacije abdomena kojoj je bila podvrgnuta početkom godine.
Britanska princeza je, u video-poruci, dodala da je morala da se oporavi posle operacije pre nego što, po savetu svog lekarskog tima, krene sa hemoterapijom, preneli su britanski mediji.
„U januaru sam bila podvrgnuta operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi posle operacije otkrili su da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim mi je zbog toga savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi lečenja“, kazala je princeza Kejt.
Ona je navela da su to bili neverovatno teški meseci za njenu porodicu, ali je istakla istakla da je dobro, da je svaki dan sve jača i da se fokusira na stvari koje će joj pomoći da se izleči.
„Nadamo se da ćete to razumeti, kao porodica, sada nam treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoj tretman“, navela je Kejt.
Ona je poručila obolelima od raka da ne gube nadu jer nisu sami.
Podsetimo, Kejt (42) je primljena u privatnu bolnicu u Londonu 16. januara radi operacije, a vratila se kući posle 13 dana. Kensingtonska palata je tada saopštila da se princeza „dobro oporavlja“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala