- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Beogradsko „Zelenilo“: Napadač lancem tukao četvoricu radnika dok su orezivali stabla

© Sputnik / Lola ĐorđevićVozilo Hitne pomoći na ulici
Vozilo Hitne pomoći na ulici - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Radnici beogradskog "Zelenila" fizički su napadnuti tokom orezivanja stabala, saopštilo je ovo javno komunalno preduzeće. Navode da je napadač zaposlene u "Zelenilu" vređao na nacionalnoj i verskoj osnovi, kao i da im je naneo udarce rukama i lancem po glavi i očima.
Četvorica radnika "Zelenila Beograd" fizički su napadnuta u Mutapovoj ulici, kod brojeva 11 i 13, prilikom obavljanja redovnih aktivnosti na orezivanju stabala, čije su grane bile nagnute na krov jednog objekta, saopštilo je to javno komunalno preduzeće.
"Učinilac je prvo verbalno nasrnuo na kolege koji su uklanjale prethodno orezane grane sa ulice, vređajući ih po verskoj i nacionalnoj osnovi, da bi na njih nasrnuo i fizički, najpre rukama, nanevši im udarce u predelu glave, a zatim je otišao i vratio se sa lancem kojim je udario vozača u predelu oka", navodi se u saopštenju.
Kolege su pozvale policiju i hitnu pomoć, koje su odmah izašle po pozivu.
Saopšteno je da je u toku uviđaj i ukazivanje medicinske pomoći povređenim kolegama.
"JKP 'Zelenilo Beograd' ponovo apeluje na sugrađane da poštuju zaposlene u javnim komunalnim preduzećima koji, u svim vremenskim prilikama i svakog dana u godini, vredno rade na tome da naš Beograd bude lepši i uređeniji. Naglašavamo da će JKP 'Zelenilo Beograd' uvek stati u zaštitu svojih zaposlenih i maksimalno sarađivati sa nadležnim organima u rasvetljavanju ovakvih i sličnih događaja", ističe se u saopštenju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala