Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Razgovarao sam sa Makronom o velikom broju tema, uskoro idem u Pariz

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić i Emanuel Makron
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom opsežno razgovarao o velikom broju tema, kao i da će uskoro posetiti Pariz.
"Razgovarali smo o svim geopolitičkim pitanjima. Govorili smo i o Ukrajini naravno, i o njegovim izjavama. Govorili smo o našim zadacima na evropskom putu, govorili smo o bukvalno svim pitanjima naše bilateralne saradnje i njegove moguće posete, ali prvo ću ja da odem u Pariz", rekao je Vučić u izjavi novinarima u Briselu, gde učestvuje na prvom globalnom Samitu o nuklearnoj energiji.
On je dodao da je razgovarao i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o velikom broju tema, ali da ne može javno o svemu da govori o razgovorima sa Makronom i Orbanom.
Na pitanje novinara o beogradskim izborima i tvrdnje opozicije o izbornim manipulacijama, Vučić je zapitao zašto ne žure na izbore ako smatraju da ih je neko pokrao.
"A izgleda da im se ne žuri. Sutra ću da vam saopštiti i nove podatke, pošto razlika više nije samo pet odsto, kao što je bila. Sad je razlika značajno veća. Još malo da ukradu toalet papira, još malo evropskih rezolucija ići će na dvostruku razliku", poručio je Vučić.
Na konstataciju novinara da su mu mnogi zamerili što je čestitao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pobedu na izborima u Rusiji, Vučić je odgovorio da je on predsednik Republike i da ponaša u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, poštujući druge zemlje.
"Čestitaću kome ja hoću u najboljem interesu Republike Srbije i uvek štiteći interese Republike Srbije. I to je moj posao i to ću nastaviti da radim. Ja nisam sluga bilo čiji, volim svoju zemlju najviše na svetu i ponašam se kao samostalni i predsednik nezavisne zemlje koje donose odluke u najboljem interesu svom i svojih građana", rekao je Vučić, preneo je Tanjug.
Prvi samit o nuklearnoj energiji koji se danas održava u Briselu organizovali su Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) i Kraljevina Belgija.
Na samitu su se okupile delegacije iz 30 zemalja, predstavnici industrije, šefovi istraživačkih centara, stručnjaci, kao i predstavnici civilnog društva.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala