- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predlog na stolu – opet će igrati Srbi i Rusi: „Niko ne može Srbiji i Rusiji da kaže kako da rade“

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaOdbojka
Odbojka - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Ruski ministar sporta Oleg Maticin dao je predlog da se organizuje prijateljska odbojkaška utakmica između reprezentacija Rusije i Srbije na sastanku sa srpskim kolegom Zoranom Gajićem.
@sputnik.srbija @Sputnik Srbija Ko ako ne Srbi! Sve što bi trebalo da znate o spektaklu u Moskvi #srbija #rusija #fudbal #sputnjiksport #dinamomoscow #vtbarena #serbiя #rossiя #futbol #mяč ♬ original sound - Sputnik Srbija
Maticin je u četvrtak održao radni sastanak sa ministrom sporta Republike Srbije Zoranom Gajićem koji je potom istakao da malo ko može Srbiji i Rusiji da ukaže na to kako treba organizovati razvoj sporta.
„Drago nam je što srpski sportisti aktivno učestvuju na događajima u Rusiji. Upečatljiv primer naše saradnje bilo je učešće više od 40 srpskih sportista na prvom svetskom fidžital turniru „Igre budućnosti“. Zauzvrat, 660 ruskih sportista je učestvovalo na takmičenjima u Srbiji, 2024. godine nećemo spuštati lestvicu u ovom pravcu“, rekao je Maticin.
On je naveo da je sport platforma za ujedinjenje i otvoren dijalog.
„Kao dokaz za to je fudbalska utakmica između naših reprezentacija. Danas ćemo svi navijati za svoj tim, ali zajedno ćemo navijati za sport. Predlažem da ne stanemo na tome i počnemo da radimo na organizovanju ovakvog meča odbojkaških reprezentacija“, dodao je.
Maticin i Gajić razgovarali su o planovima za potpisivanje memoranduma o saradnji u oblasti fizičke kulture i sporta.
„Sviđa mi se pristup pripremi memoranduma – obe strane obraćaju veliku pažnju na sadržaj, nije samo formalne prirode, već zapravo odražava prioritete u našoj dugoročnoj interakciji. Naše zemlje su istorijski jake u sportu, malo ko se može pohvaliti da ima pet olimpijskih medalja u ekipnim sportovima. Zato sam siguran da niko ne može da nam kaže kako da radimo na razvoju sporta u Rusiji i Srbiji. Drago mi je da vidim predlog da se organizuje odbojkaška utakmica, sigurno ćemo raditi na tome“, rekao je Gajić.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala