- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija u Rusiji ima i specijalnog gosta: „Da uživamo u Moskvi!“ /video/

© AFP 2023 / PASCAL GEORGEPredrag Mijatović i Dragan Stojković
Predrag Mijatović i Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Specijalni gost delegacije Fudbalskog saveza Srbije na gostovanju u Moskvi je Predrag Mijatović, legendarni fudbaler.
Srbija i Rusija će igrati u četvrtak od 21.00 u ruskoj prestonici prijateljsku utakmicu, a među zvanicama je i Mijatović.
@sputnik.srbija @Sputnik Srbija Ko ako ne Srbi! Sve što bi trebalo da znate o spektaklu u Moskvi #srbija #rusija #fudbal #sputnjiksport #dinamomoscow #vtbarena #serbiя #rossiя #futbol #mяč ♬ original sound - Sputnik Srbija
Njegovom prisustvu se posebno raduje selektor Srbije Dragan Stojković.
„Tu je i Predrag Mijatović, on će da bude naš specijalni gost. Takođe veliko evropsko ime, bivši igrač Reala, o njegovoj karijeri da ne govorim. Biće to dobra utakmica sa puno važnih ljudi i mislim da će svi moći da uživaju u onome što će videti", naveo je Stojković.
Mijatović se zahvalio FSS na pozivu.
„Drago mi je da sam tu, da vidim kakav je ambijent. Sa Piksijem sam dugogodišnji prijatelj, a sa ljudima u Savezu imam vrlo dobar odnos. Uživaćemo u Moskvi, ambijent je dobar, a momci su motivisani i fokusirani na Evropsko prvenstvo što je vrlo bitno. Smatram da Srbija može da nas iznenadi na Evropskom prvenstvu, ima kvalitet. Potrebno je zaboraviti šta je bilo u Kataru i koncentrisati se na Nemačku. Nadam se da ćemo uživati u Moskvi, idemo do pravih rezultata".
Uprkos epitetu kontrolnog susreta izvesno je da će Rusija izaći sa visokim ambicijama na megdan s obzirom na suspenziju i činjenicu da će posle dve i po godine odmeriti snage sa nekom evropskom selekcijom.
„Sećam se naših utakmica protiv Rusije. To su fina iskustva, doduše sada već davna. Ovo je prijateljska utakmica gde će se videti neke stvari i izvući pouke. U današnje vreme nema prijateljskih utakmica i interesuje me kakav će duel biti. Rusi su motivisani jer je ovo jedini način da urade nešto, zbog embarga. I mi smo prošli kroz slično iskustvo".
Sa druge strane, iz perspektive Srbije će provera koja sledi, kao i sve ostale do puta u Nemačku, predstavljati priliku da se Orlovi pripreme za takmičenje iščekivano 24 godine. Upravo Mijatović je bio deo reprezentacije koja je 2000. godine igrala u Belgiji i Holandiji, a nekadašnji ofanzivac ne skriva da nije mogao da nasluti da sledi tako dug izostanak sa kontinentalne smotre
„Ne bih verovao da mi je neko rekao da ćemo čekati 24 godine, kao što niko ko voli fudbal ne bi mogao da poveruje. To je zaista dug period, ali je Piksi odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, što je bitno i pozitivno, a zatim i na Evropsko prvenstvo. To je dobar ciklus, povezana dva velika takmičenja, a apsolutno sam siguran da tu nije kraj. Nadam se da je ekipa kadra da uradi našto i imam osećaj da će ovo Evropsko prvenstvo biti pravo za Srbiju. Kada pričamo o poslednjem kontinentalnom takmičenju na kojem smo učestvovali vraćaju mi se slike iz tog perioda. Bili smo dobar tim, dobra generacija, ali su nas sačekali ti Holanđani sačekali, kao i na Svetskom prvenstvu kada sam promašio penal. Hteli smo da se na Evropskom prvenstvu revanširamo, ali su nas tada baš deklasirali. Srbija je u komplikovanoj grupi, jer su sve grupe komplikovane, ali smatram da može da prođe bez problema grupnu fazu, a kasnije je sve moguće".
Kao nekadašnji golgeter, Mijatović je poseban osvrt napravio na konkurenciju među ofanzivcima i činjenicu da su Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović ostavili zapažen trag u mesecima iza nas.
„Kada su špicevi u pitanju, njihove igre su dobra i pozitivna vest. Fudbal se igra za golove. Da biste pobedili morate da postignete gol više i kada bi se utakmice igrale na 0:0 fudbal ne bi bio to što jeste. Srbija ima sreću da ima tri velika napadača, u velikim klubovima. Mitrović i dalje postiže golove, još je kandidat za Zlatnu loptu i najbolji jestrelac u istoriji Srbije, Jović se probudio, Vlahović igra sjajno... Selektor je na slatkim mukama, ali to bi svaki selektor voleo - tri špica u top formi. Ne mogu da igraju sva trojica, ali je svakako pozitivna situacija", istakao je Mijatović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala