- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaku je ugroženo prvo mesto

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković i Karlos Alkaras
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Rani poraz Novaka Đokovića i titula Karlosa Alkarasa u Indijan Velsu doveli su do toga da Španac sada više može da se nada prvom mestu. Srpski as i dalje vlada svetskim vrhom, ali Alkaras može ozbiljnije da zapreti.
Novak Đoković odigrao je samo dva meča u Indijan Velsu pa je tako zaradio 50 bodova i trenutno ima 9,725, dok je Karlos Alkaras sada na 8,805. Razlika je 920 bodova i ona bi mogla da bude još manja posle mastersa u Majamiju.
Alkaras će najpre izgubiti 400 osvojenih poena iz Majamija prošle godine, ali ukoliko prođe polufinale biće u plusu. To mu međutim neće biti dovoljno za napad na prvo mesto.
Špancu je za prestizanje Novaka najpre potrebno da osvoji masters u Majamiju, a zatim i da trijumfuje u Monte Karlu.
Titulom u Majamiju Karlos bi imao malo više od 500 bodova zaostatka u odnosu na Đoković, a srpski as mu se na tom mestu neće isprečiti jer je odlučio da propusti drugi masters u sezoni.
Međutim, Novak se vraća u Monte Karlu i nema sumnje da će biti motivisan da dokaže da je još uvek najbolji pa će tako za mladog Španca turnir u Kneževini biti čini se teži izazov.
Ono što sa druge strane treba da brine Novaka jeste neverovatna forma u kojoj se nalazi mladi Alkaras. Posle sedam meseci bez finala, on je stigao do trijumfa u Indijan Velsu i to posle pobeda nad Janikom Sinerom u polufinalu i Danilom Medvedevom u finalu.
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
SPORT
Veliki problem za Stankovića: „Pešić je izbačen iz tima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala