- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najbolji odnosi u istoriji: Peking i Moskva nastaviće da idu „rame uz rame“

© AP Photo / ROMAN PILIPEYSi Đinpig i Vladimir Putin
Si Đinpig i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Peking i Moskva će nastaviti da idu „rame uz rame“ i da jedni druge podržavaju, izjavio je ambasador Kine u Rusiji Džang Hanhui.

„Predsednik Kine Si Đinping čestitao je ruskom lideru Vladimiru Putinu ponovni izbor za predsednika, što je odraz snažnog prijateljstva i uzajamnog političkog poverenja između lidera dve zemlje. Države čvrsto podržavaju jedna drugu u pitanjima koja se tiču ključnih interesa svake strane, a strateška saradnja 'rame uz rame' postaje sve tešnja“, rekao je kineski diplomata.

Kako je istakao, pod strateškim rukovodstvom Si Đinpinga i Vladimira Putina kinesko-ruski odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje, koji ulaze u novu eru, prolaze kroz najbolji period u istoriji.
„Bilateralni trgovinski promet uspešno je premašio 240 milijardi dolara. Oznaka 'proizvedeno u Kini' postaje sve popularnija među ruskim potrošačima, dok za ruskim poljoprivrednim proizvodima, morskim plodovima postoji velika potražnja u Kini“, rekao je Džang Hanhui.
Diplomata je istakao da je humanitarna saradnja dve zemlje u usponu, a saradnja u sferama kao što su obrazovanje, kultura, umetnost, turizam i zdravstvo nastavlja da se širi.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala