- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mask najavio implant koji će omogućiti vraćanje vida

© AP Photo / Jose Luis MaganaMikročip
Mikročip - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Američki milijarder Ilon Mask najavio je da će njegova biotehnološka kompanija „Neuralink“ ugrađivati implant u mozak čoveka, a koji je zamišljen kao sredstvo koje će omogućiti slepim ljudima da vide.
„'Blajndsajt' je sledeći projekat ‘Neuralinka’ nakon ‘Telepatije’. Verujemo da možemo vratiti vid čak i onima koji su rođeni slepi i koji nikada nisu mogli da vide“, napisao je Mask na svojoj društvenoj mreži „Iks“.
Prema njegovim rečima, implant se već testira na majmunima.
„Rezolucija u početku može biti niska, kao na prvim Nintendo konzolama, ali na kraju može dostići nivo normalnog ljudskog vida“, rekao je Musk.
On je takođe precizirao da majmuni tokom eksperimenta nisu povređeni.
Prethodno je Mask saopštio da je njegova biotehnološka kompanija „Neuralink“ po prvi put uspešno ugradila čip u mozak čoveka, tvrdeći da je ta osoba u dobrom stanju nakon operacije. Kompanija se nada da će stvoriti interfejs koji će ljudima omogućiti da kontrolišu uređaje koristeći samo svoj mozak.
Pogledajte i:
Osnovatelь SpaceX Ilon Mask šutit s žurnalistami, delaя vid, čto iщet otvet na vopros po mobilьnomu telefonu vo vremя press-konferencii - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Maskov „Neuralink“ objavio snimak: Ljudi mogu snagom misli da igraju šah/video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala