- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

London želi da NATO formira tampon zonu oko Kijeva

© AP Photo / Mindaugas KulbisNATO vojnici
NATO vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Velika Britanija predlaže da se od snaga NATO-a, koje imaju visokomanevarske sposobnosti, formira tampon zona oko Kijeva, a oslobođene snage ukrajinske vojske da se pošalju u zonu ratnih dejstava, naveli su ruski naučnici Akademije vojnih nauka u članku časopisa „Nacionalna odbrana“.

„Koristeći faktor povećane mobilnosti, Velika Britanija predlaže da se do maja 2024. godine pripreme za odlazak u Ukrajinu velike NATO snage, koje imaju velike manevarske sposobnosti, iz pograničnih rejona Rumunije i Poljske. Cilj je da se formira tampon zona u delu zauzetih pozicija, uključujući granicu sa Belorusijom i teritoriju oko Kijeva. Prema mišljenju Londona, oslobođene snage ukrajinske vojske će biti poslate u zonu ratnih akcija, što će onesposobiti napadačke mogućnosti Rusije i primorati je na pregovore“, piše u časopisu.

Članak su napisali dopisni član Akademije vojnih nauka, ekspert Lige vojnih diplomata Aleksandar Bartoš i doktor tehničkih nauka, profesor Akademije vojnih nauka Anatolij Letjago.
Eksperti priznaju da ta ideja Londona možda neće biti podržana od većine država članica NATO-a.
Pogledajte i:
SAD, NATO - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
RUSIJA
Nova vrsta rata: SAD i NATO razvijaju tehnologije „mentalne dominacije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala