- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Egipatski predsednik čestitao Putinu ponovni izbor za predsednika Rusije

© Sputnik / Mihail Metcelь / Uđi u bazu fotografijaPredsdnik Rusije Vladimir Putin i predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi
Predsdnik Rusije Vladimir Putin i predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi čestitao je u telefonskom razgovoru predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ponovni izbor na tu dužnost.
Kako je saopštila kancelarija predsednika Egipta, dvojica predsednika su razmotrila situaciju na međunarodnoj i regionalnoj sceni, posebno u sektoru Gaza.
"Predsednik je izložio informacije o egipatskim naporima u cilju postizanja prekida vatre, visoko je ocenio rusku poziciju kada je reč o podršci rešavanju palestinskog problema", navodi se u saopštenju.
Kako je potom saopštio Kremlj, Putin je sa El Sisijem razgovarao i o situaciji u Ukrajini i istovremeno pozdravio napore Kaira u rešavanja humanitarne krize u Gazi.
On je El Sisiju i egipatskom narodu čestitao Ramazan.
Prethodno je predsednica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova na specijalnoj sednici saopštila zvanične rezultate glasanja na predsedničkim izborima u Rusiji.
Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova birača, Nikolaj Haritonov 4,31 odsto, Vladislav Davankov 3,85 odsto, a Leonid Slucki – 3,20 odsto glasova.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala