Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

SPUTNJIK SAZNAJE Zapad pokušava da spreči održavanje sednice SB UN o NATO agresiji 1999.

© AP Photo / ALASTAIR GRANTNATO avioni B-52 uzleću sa britanskog aerodroma Fejrford tokom bombardovanja SRJ 1999.
NATO avioni B-52 uzleću sa britanskog aerodroma Fejrford tokom bombardovanja SRJ 1999. - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Zapadne sile na sve načine pokušavaju da spreče održavanje sednice Saveta bezbednosti posvećene NATO agresiji na SR Jugoslaviju koju je zatražila Rusija, saznaje Sputnjik.
Prema našim informacijama, u toku je zakulisna igra zapadnih članica SB UN kako istina o zločinu Alijanse ne bi izašla na videlo.
Moskva je ranije potvrdila da je predsedavajući Japan zakazao sednicu SB za ponedeljak 25. marta u 15 časova, dan po obeležavanju 25 godina od početka bombardovanja.
Državna duma Rusije je na današnjoj plenarnoj sednici usvojila i nacrt obraćanja u UN, a u vezi 25. godišnjice NATO bombardovanja i osude zapadne alijanse.
Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, koji bi trebalo da predstavlja našu zemlju u Njujorku, danas je već nagovestio da do sednice u ponedeljak možda neće ni doći.
A kako je Sputnjiku potvrđeno u diplomatskim izvorima, tačno je da se vrši ogroman pritisak da se NATO zločin skine sa dnevnog reda najviše svetske organizacije.
Da zasedanje još nije ozvaničeno, potvrđuje i sajt SB UN na kome u rasporedu za ponedeljak još nije predviđena rasprava o NATO agresiji.
Očigledno je da je državama, koje su učestvovale u bespravnom napadu na SR Jugoslaviju, jako stalo da se ne otkrije puna istina o njihovom činu rušenja međunarodnog poretka.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
SRBIJA
Dačić: Još neizvesna sednica SB UN o bombardovanju SRJ
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala