- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma usvojila obraćanje UN u vezi sa bombardovanjem Jugoslavije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Državna duma Rusije je na plenarnoj sednici usvojila nacrt obraćanja u vezi 25. godišnjice NATO bombardovanja Jugoslavije.
„Oba doma Savezne skupštine Rusije obraćaju se UN, međunarodnim parlamentarnim organizacijama i parlamentima stranih država sa pozivom da osude vojnu operaciju zemalja NATO protiv Jugoslavije, da se suprotstave pokušajima menjanja istorijske istine o tragičnim događajima 1999. godine u interesu kolektivnog Zapada, da preduzmu mere kako bi se zemlje-članice Alijanse pozvale na međunarodno-pravnu odgovornost za agresiju protiv SRJ“, navodi se u tekstu obraćanja.
Kako se ističe, činjenica da je napad zemalja NATO na Jugoslaviju prošli nekažnjeno stvorila je preduslove za nove vojne akcije širom sveta pod maskom izjava o borbi „za vrednosti slobode i demokratije“.
Takođe se navodi da je ubeđenost kolektivnog Zapada u njihovu nepogrešivost i to da ima pravo da odlučuje o sudbinama drugih naroda i država dovela do stvaranja neonacističkog režima u Ukrajini koji je nakon državnog udara 2014. godine krenuo da sprovodi politiku genocida nad ruskim stanovništvom i pokrenuo oružani sukob na teritoriji te zemlje.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala