- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić rasterao „vukove“ i naterao Amerikance da progovore srpski – Vasa odličan u porazu /video/

© AP Photo / Abbie ParrNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Denver Nagetsi predvođeni najboljim košarkašem današnjice Nikolom Jokićem upisali su 48. pobedu u NBA ligi ove sezone. Srušena je Minesota u gostima, posle dramatične završnice 115:112, a Somborac je meč okončao sa dabl-dabl učinkom od 35 poena uz 16 skokova i dve asistencije.
Nikola Jokić uživai pravi razliku u svakom trenutku na parketu kada ima loptu u rukama. Poigrava se sa rivalima, čak i kada to deluje sporo, ali sa toliko, toliko inteligencije, protivnici su jednostavno bez šansi.
„Sombor šafl“ njegov zaštitni znak je nešto za šta niko nema rešenje, pa tako ni košarkaši Minesote, koji su u više navrata bili nemi posmatrači prilikom izvođenja Jokićevog omiljenog šuta. Držao je Srbin čas košarke i kako se igra u reketu, pod košem, a uspeo je da natera i američke komentatore da progovore srpski.
Naime, Jokić je trojke šutirao čak 75 odsto – 3/4 , a prilikom jedne od njih komentator je izgovorio „trojkaaa“ uz dodatak – „ovo je za sve navijače u Srbiji“.
Denver je uvodni kvartal dobio rezultatom 35:28, da bi prednost do odlaska na pauzu prerasla u dvocifrenu u korist Nagetsa na nezgodnom gostovanju Minesoti – 70:55. Jokić je već do tada na svom kontu imao 22 poena!
„Vukovi“ su uspeli da se vrate u trećoj deonici i da uhvate rezultatski priključak, slavili su u tom periodu igre 29:17, pa se ušlo u dramatičnu završnicu.
Uspeli su Timbervulvsi u jednom trenutku čak i da preokrenu rezultat i da povedu – 93:89, ali su Jokić i šuterski izuzetno raspoloženi Majkl Poter Džunior držali Denver u igri, na kraju ga odveli do nove, ukupno 48. pobede u sezoni – 115:112.
Nagetsi su tako svrgnuli upravo Minesotu sa druge pozicije Zapadne konferencije i sada posle identičnog broja mečeva imaju jedan trijumf više, dok je Oklahoma prva.
Jokić je sa 35 poena bio najefikasniji akter susreta, dok je s druge strane Entoni Edvards koji je dan ranije izveo zakucavanje sezone ubacio 30 poena uz osam skokova i isto toliko asistencija.
U redovima „grumenja“ dvocifreni su bili još Porter Džunior sa 26 poena, Džamal Marej brojao je do 18, Aron Gordon do 14, uz 11 uhvaćenih lopti.
Od srpskih košarkaša koji su se u noći između utorka i srede našli na parketima NBA lige, Vasilije Micić postigao je 20 poena i bio najefikasniji igrač Šarlota u porazu od Orlando Medžika – 112:92.
Srpski plej je već do poluvremena bio na 18 poena, do kraja je postigao još jedan koš. Bivši član Oklahome šutirao je 8/10 iz igre, tojke 2/3, ali to nije pomoglo njegovom timu da izbegne ubedljiv poraz.
NBA rezultati
Vašington – Hjuston 114:137
Bruklin – Nju Orleans 91:104
San Antonio – Dalas 107:113
Minesota – Denver 112:115
Orlando – Šarlot 112:92
Trener Željko Obradović pozdravlja navijače  - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
SPORT
Željko Obradović potpisao „ugovor“ pred prepunom Arenom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala