- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH u poseti Srbiji

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE/ Marijana JankovicNačelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-major Gojko Knežević
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-major Gojko Knežević  - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-major Gojko Knežević započeo je danas trodnevnu posetu Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
General Knežević je, nakon susreta s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, posetio Generalštab Vojske Srbije i s generalom Milanom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, dosadašnjoj saradnji u oblasti odbrane i mogućnostima za njeno dalje unapređenje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Dvojica generala konstatovala su da se saradnja dve vojske uspešno odvija u okviru Foruma načelnika generalštaba balkanskih zemalja, koji za cilj ima jačanje vojne saradnje država regiona, kao i u oblasti obuke za učešće u multinacionalnim operacijama.
U tom smislu je posebno naglašena dugogodišnja dobra saradnja Centra za mirovne operacije Vojske Srbije s Centrom za obuku za operacije podrške miru Oružanih snaga BiH.
General Knežević će u toku sutrašnjeg dana posetiti Vojnu akademiju i Centar za mirovne operacije u Beogradu, gde će mu biti predstavljeni kapaciteti i delokrug rada ovih organizacionih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Poseta načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH je prilika da se još jednom istakne i potvrdi opredeljenje Republike Srbije za jačanje odbrambene saradnje s BiH i tako da doprinos unapređenju dobrosusedskih odnosa i bezbednosne situacije u okruženju, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala