- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Hemijskom fakultetu u Beogradu preti zatvaranje, nadležni obećavaju pomoć

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović  - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Ministar rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović najavila je da će država pomoći Hemijskom fakultetu, kao i celom kompleksu prirodnjačkih fakulteta, pre svega u pogledu sprovođenja mera energetske efikasnosti.
Ona je rekla za Tanjug da je s Hemijskim fakultetom, koji ima velika dugovanja za struju i grejanje i preti mu zatvaranje, Ministarstvo rudarstva i energetike već neko vreme u dijalogu, kao i sa drugim prirodnjačkim fakultetima koji se nalaze u tom kompleksu.
"Razgovarali smo s njima kako bismo im, pre svega, pomogli da sprovedu mere energetske efikasnosti, što će im na srednji i dug rok obezbediti i manju potrošnju energije i samim tim manje račune", navela je Đedović Handanović.
Istakla da je to slučaj sa mnogim javnim zgradama u Beogradu i širom Srbije.
Đedović Handanovićeva je napomenula da to traži vreme, ali da je prvi cilj da se počne već ove godine sa zamenom stolarije.

"To je veliki kompleks koji iziskuje i neku faznu rekonstrukciju da bi bio kompletno urađen i u potpunosti energijski saniran, ali nastavićemo da s njima razgovaramo da bismo došli što pre do održivih rešenja."

Zbog neplaćenih računa, Hemijski fakultet je svojevremeno bio zatvoren, a sada redovno plaća višemilionske račune za grejanje i struju.
Ipak očekuju i pomoć države budući da su računi za struju i grejanje veći od dotacija.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala