- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Bubiša Simić proslavio stoti rođendan sa Big Bendom RTS-a i publikom

© Tanjug / Marko ĐokovićBubiša Simić proslavio stoti rođendan sa Big Bendom RTS-a i publikom
Bubiša Simić proslavio stoti rođendan sa Big Bendom RTS-a i publikom - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Big Bend RTS-a, kojim je rukovodio Stjepko Gut, proslavio je sinoć koncertom u MTS dvorani stoti rođendan velikana srpskog džeza Vojislava Bubiše Simića.
Bubiša, koji je 18. marta napunio 100 godina, pojavio se na sceni na početku koncerta, a publika, u punoj dvorani, pozdravila ga je dugim aplauzom.

„Drago mi je mnogo da ste došli i ispunili celu salu. To je najvažnije. Ovde smo večeras da obeležimo moj 100. rođendan. Hvala vam na tome, a meni je zadovoljstvo da vas slušam“, rekao je Bubiša Simić i potom dirigovao izvođenje svoje kompozicije „Pozdrav Kaunti Bejziju“.

Direktor Radio Beograda Milan Nedić podsetio je da je ova medijska kuća zapravo vršnjak velikog džez umetnika i tim povodom je Simiću uručio radio aparat na kome će moći da sluša i novu emisiju posvećenu džezu:
„Dragi Bubiša, vi ste juče napunili 100 godina i time ste šest meseci stariji od Radio Beograda. Želim vam i dalje dobro zdravlje, da još dugo budete u džez muzici“.
© Tanjug / Marko ĐokovićDugi aplauz za neverovatnog Bubišu Simića
Dugi aplauz za neverovatnog Bubišu Simića - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Dugi aplauz za neverovatnog Bubišu Simića
Big Bend RTS-a i Stjepko Gut izveli su neke od najpoznatijih Simićevih kompozicija i aranžmana – „Povratak”, „Vals za Andreu”, „Igra staklenih perli“, „Veselo putovanje“, „Jesenja balada“.
Podsetili su i na Bubišine aranžmane narodnih melodija– „U tem Somboru“, „Milkina kuća“, „Bledi mesec“, „Ruse kose“i „Go pratile dedo“.
Tokom koncerta, kroz priču praćenu fotografijama na video bimu, predstavljena je Bubušina bogata karijera koja predstavlja ujedno i istoriju džeza na ovim prostorima.
Big Bend RTS-a odsvirao je pri kraju koncerta „Kakav dan“, da bi se potom ponovo pojavio Vojislav Bubiša Simić da diriguje izvođenje kompozicije „Svadbena igra kraj Bistrice“ uz dug i topao aplauz publike MTS dvorani.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala